Саопштење Спартака: Желимо фер суђење, да Давид победи Голијата

Спартак из Суботице позвао је Фудбалски савез Србије и Судијску комисију да обезбеде да се реванш полуфинала Купа против Партизана одигра у складу са правилима и да гарантују да ће се победник одлучити на терену, а не "на неким другим местима".

У првом мечу у Београду није било голова.

"Очекује нас најзначајнија утакмица у овој години, у којој ће нам бити омогућено да покажемо све што знамо и умемо. Бар се ми тако надамо. Надамо се да неће бити игре ван терена и да се Спартаку неће укинути основно спортско право, а то је право на победу", наводи се у саопштењу Суботичана.

Како се истиче, у овом клубу сматрају да је фудбалска организација у Србији толико јака да може да поднесе терет и притисак и да је могуће да у фер и спортској утакмици "мали клуб" победи "велики клуб" или Давид да победи Голијата.

"Ово ће бити веома тешка утакмица за суђење и притисак на судије које буду судиле ову утакмицу биће огроман. Спартаку се указује шанса да понови историјски успех и да се пласира у финале Купа Србије. Момци који буду судили ову утакмицу имаће задатак, пре свега, да издрже и да не подлегну притисцима са било које стране".

Из Спартака поручују да у "оваквој поставци ствари не желе да буду топовско месо, да се резултат утакмице унапред зна и да се утакмица не решава на терену".

"Ако је неко некоме нешто дужан нека му то враћа на неком другом месту, а не у среду у Суботици. Очекујемо и од од наших спортских пријатеља из Партизана да се прикључе овим нашим апелима и позивамо их да ураде све да се питање победника реши у спортској и фер утакмици у којој ћемо заједно уживати", закључује се у саопштењу.

Реванш утакмица полуфинала Купа Србије између Спартака и Партизана игра се у среду од 16.30 сати на Градском стадиону у Суботици.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 23. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару