Читај ми!

ФК Партизан: Скупштина заказана за 24. мај

Надзорни одбор ФК Партизан на данашној седници прихватио је предлог привременог руководства клуба и заказао ванредну Скупштину за 24. мај, по окончању текуће сезоне.

"Надзорни одбор је желео да, ослухнувши глас јавности, свим заинтересованим странама пружи могућност да 12. априла поднесу своје кандидатуре, да делегатима Скупштине омогући да, у демократској и фер атмосфери, изаберу будуће руководство. Уместо да легално заказана Скупштина донесе одлуке, суочили смо се са атмосфером страха, принуде и линча", наводи се у саопштењу на сајту клуба.

Како се истиче, заинтересоване стране које су, испрва, захтевале Скупштину и инстирале на окончању тзв. узурпације функција, одједном су јавно истакле да ће је бојкотовати.

"Парадоксалну и иликвидну ситуацију продубиле су опскурним намерама за заказивањем ванредне Скупштине у неком другом термину, на неком другом месту, ванинституционално, нелегално, правно неутемељено. Надзорни одбор поставља питање шта се крије иза таквих намера, да ли је то заштита интегритета клуба или интегритета функција до којих се силом ваља домоћи?"

Надзорни одбор наводи да су "незабележене сцене насиља над домаћинима и гостима у централној ложи Партизановог стадиона (на утакмици против Младости из Лучана, прим. аут), најаве блокаде и насилног разбијања Скупштине, у недељи у којој први тим игра дерби утакмицу, не служе на част ни једној заинтересованој страни".

"У ситуацији у којој жели да сачува дигнитет институције Партизана, да првом тиму омогући достојанствену борбу за освајање бар једног трофеја, коначан пласман који му омогућава нови, верујемо успешан излазак на европску сцену, по којој је у последњој декади признат у европским оквирима, а у жељи да Скупштина буде место на којем ће се, након свођења укупних резултата, Надзорни одбор ФК Партизан је, у складу са Статутом, једногласно донео одлуку да закаже ванредну Скупштину за 24. мај", истиче се у саопштењу, уз уверење да ће Скупштина још једном потврдити одговорност према клубу, славу и снагу Партизана и дати замах још бољим и успешнијим резултатима у будућности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 23. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару