Читај ми!

Форбс: Алкараз највише зарадио у 2024, Ђоковић други

Шпански тенисер Карлос Алкараз је број један по заради у 2024. години са 42.300.000 долара прихода, пише магазин "Форбс". Новак Ђоковић је на другом месту са укупно 37.200.000 долара.

Чувени магазин 'Форбс' објавио је листу тенисера и тенисерки који су највише зарадили 2024. године.

На првом месту је Карлос Алкараз, зарадивши 10.300.000 долара кроз награде на турнирима и 32.000.000 долара ван терена.

"Пошто је Алкараз још један Шпанац који одлично на шљаци, не треба да изненади поређење са Рафаелом Надалом на почетку каријере. Учествовали су у 'Нетфликсовој' егзибицији у марту, играли у дублу на Олимпијским играма у Паризу и на Отвореном првенству Француске у јуну ове године, када је Алкараз преузео трон. Иако је освојио само сребрну медаљу у синглу на ОИ, па је сада трећи на АТП листи, ипак је фаворит на Отвореном првенству САД, које је већ освојио 2022. и које ће му ове календарске године донети три велике титуле. 'Нетфликсу' није доста: филмска платформа планира да објави документарни филм о њему следеће године", пише у "Форбсовом" образложењу.

На другом месту је Новак Ђоковић за ког је у уводном делу текста наглашено како је једини његов период на врху листе годишњих зарада био по повлачењу Роџера Федерера 2022. и пред успон Алкараза 2023. године на Ју-Ес- опену.

Освајач злата на Олимпијским играма је ове године зарадио укупно 37.200.000 долара, од чега 12.200.000 долара кроз турнире.

"Ђоковић је 2023. поставио први играч АТП тура који је осам пута завршио календарску годину на првом месту, а у априлу је постао најстарији број један у историји. Продужио је свој рекорд на првом месту на 428 седмица, а затим је попунио празну рупу у свом задивљујућем резимеу златном олимпијском медаљом у Паризу – достигнућем које му је такође донело бонус од 218.000 долара од његове родне Србије. Ђоковић, који је сада на другом месту у мушком синглу, прошле године се разишао са својим дугогодишњим агентом Едоардом Арталдијем, али има уносан портфолио подршке који укључује 'Асикс', 'Хед', Хублот'' и 'Лакост'. Са својим спонзором 'Вотердропом', недавно је лансирао линију 'коцки за хидратацију електролита“ под називом 'Сила', и суоснивач је Удружења професионалних тенисера, које је у фебруару постигло договор да члановима омогући приступ у више од 1.500 салона на аеродрому. Председник Србије Александар Вучић је овог месеца рекао да је било разговора о изградњи музеја Новака Ђоковића у Београду", пише у тексту.

Следећа на листи је Коко Гоф са 27.100.000 долара, па Ига Свјонтек са 26.700.000 долара. Пети је Јаник Синер, шести Рафаел Надал, на седмом месту Данил Медведев, па следе Наоми Осака, Каспер Руд и Аријана Сабаленка.

петак, 23. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару