Читај ми!

Атлетико наставио притисак на Барсу

Фудбалери Атлетико Мадрида победили су на свом терену Гранаду са 3:0 у 33. колу Примере и тако се изједначили са Барселоном на врху табеле. Атлетик Билбао бољи од Малаге 1:0. Севиљa одигралa нерешено, 1:1, са Депортивом и тако остала без победе и у четвртом узастопном првенственом мечу.

Атлетико и бранилац титуле Барселона имају по 76 бодова, један више од Реал Мадрида. Голове за Атлетико постигли су Коке у 15, Фернандо Торес у 59. и Анхел Кореа у 83. минуту.
Гранада је 17. на табели са 30 бодова, једним више од Хихона, последњег тима у зони испадања.

Фудбалери Атлетик Билбаа победили су у гостима Малагу са 1:0. Једини гол на утакмици, вредан три бода, постигао је Раул Гарсија у 53. минуту.

Атлетик Билбао овим тријумфом наставља борбу за место које води у квалификације за Лигу шампиона, пети је на табели са 54 бода.

С друге стране, Малага је везала и трећу утакмицу без победе и све је даље од седмог места које води у квалификације за Лигу Европа. Малага је осма са 41 бодом, односно има седам бодова мање од шестопласиране Севиље.

Севиља је после пласмана у полуфинале Лиге Европа пред више од 30.000 људи од почетка утакмице нападала и правила шансе. У 21. минуту домаћин је повео голом главом Висентеа Иборе, коме је асистирао Фернандо Љоренте.

Меч се после тога смирио, да би Севиља почетком другог полувремена имала још неколико добрих шанси. Депортиво је у финишу меча успоставио равнотежу, и успео је да искористи своју другу праву шансу на мечу.

Перес Мартинес је у 81. минуту проследио лопту, а покупио ју је Ориол Ријера, који се стуштио у шеснаестерац и лепо шутирао за 1:1.

Севиља у последње четири утакмице има три пораза и овај реми, и сада је седма, са 49 бодова. Депортиво је 12. на табели са 38 бодова.

Важне бодове у борби за опстанак освојио је Рајо Ваљекано, који је код куће изненадио Виљареал и победио са 2:1. Мадридски тим сада има 34 бода на 16. месту. Виљареал је четврти са 60 бодова.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 23. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару