Читај ми!

Јутарњи лист: Ловрен избачен из репрезентације!

Дејан Ловрен више неће играти за хрватску репрезентацију док је Анте Чачић селектор. Из кругова блиских Чачићу, "Јутарњи лист" је сазнао да је одбрамбени играч Ливерпула дефинитивно отписан.

Иако је Чачић одласком на утакмицу Ливерпула и Стоука показао добру вољу, Ловрен је својим изјавама за Спортске новости сам себе довео у ситуацију да буде прецртан са списка репрезентативаца. Разговор после утакмице ништа није могао да промени, јер сад је то већ дрскост великог играча великог клуба.

Себичност милионера, кога не занима хрватска репрезентација, већ само његов его. Подржао сам га када није допустио да се од играча Ливерпула прави будалу, али, његово гашење пожара бензином и рушење атмосфере нико нема право да подржи. Дејан Ловрен је дефинитивно претерао.

Након што се Чачић залетео изјавом о Ловрену на страницама СН, у том листу Ловрен је довео под знак питања његов ауторитет, што је недопустиво, елементарна непристојност према једној институцији. Селектор је због атмосфере желео да изглади ствар, међутим, повређени Ловренов его дочекао га је на нож. Недопустиво. Океј, није Анте Чачић смео да понизи Ловрена у Будимпешти, али ни Ловрен није смео да полемише са селектором, јер зна како се такве "утакмице" завршавају. Због тврдоглавости Игор Цвитановић нема медаљу за треће место са Светског првенства, Ћиро није трпео непослушност, неће ни Чачић.

Сада више ништа не зависи од Анте Чачића. Није важно жели ли он да заташка ствар, преко такве дрскости он не сме да пређе. Јер када би се то догодило, афера би репрезентацију одвела у анархију. Касно је за кајање, Чачић Ловрена мора да казни.

Код Нике Ковача такве ствари су биле незамисливе. "Пио им је крв" сваког јутра, гледао на сат када су долазили на доручак, контролисао је да ли се одмарају. Није им се свидела немачка дисциплина ни Ковачев приступ, али нису "лајали" по новинама, већ су се дискретно "опраштали". Едуардо, Самир, Плетикоса, Вукојевић.

Анте Чачић је опустио атмосферу, односио се с поштовањем према њиховој харизми, а ето како му враћају. Анте Младинић, легендарни сплитски тренер, рекао је да се играчи – најпокваренија роба. Можда има изузетака, али рекао је велику истину. Анте Чачић се управо сударио с том синтагмом и сад се поставља питање: Да ли је погрешио када је "отворио прозоре" и допустио превише омамљујућег свежег ваздуха? Нација од њега очекује резултат, не било какав резултат, а овакви случајеви, за које је и он делимично крив, нож су у леђа хрватским амбицијама на Европском првенству. Осим ако се испостави да је Ловреново одбијање помирења "извучено из контекста"...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 24. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару