Читај ми!

Ливерпул одолео у Дортмунду, победе Севиље, Шахтјора и Виљареала

Борусија Дортмунд – Ливерпул 1:1 (0:1) . Гостивање Ливерпула у Дортмунду завршено је без победника, па ће обе екипе своју шансу тражити у реваншу. У осталим мечевима Севиља је као гост савладала Атлетик Билбао са 2:1, Брага је на свом терену поражена од Шахтјора, такође са 2:1, док је Виљареал на свом терену савладао Спарту из Прага са 2:1. Реваши се играју за седам дана.

Фантастична фудбалска представа у Дортмунду, не претерано лепа, али игра пуна темпа, и шанси пред оба гола. Звезда вечери тренер гостију Јирген Клоп на старту сусрета поздрављен је од навијача Борусије, који памте његових осам година на клупи жуто-црних. Домаћин је имао теренску иницијативу, притискао је Ливерпул, али је гост створио више стопостотних шанси. На крају можда и најправеднији резултат 1:1. Обе екиме имају чему да се надају у ревашу у Ливерпулу за седам дана.

Домаћин је од старта напао Ливерпул, коме је дуго требало да се ослободи притиска. Ређале су се шансе пред оба гола а своју шансу прва је искористила екипа Јургена Клопа у 36. минуту. Сјајан продор Дивока Ориге, који успева да матира голмана Борусије.

До краја полувремена Орига је имао још једну шансу, добио је сјајан пас на ивици шеснаестерца, шутирао је али је голман Вајденфелер био на висини задатка и успео да спречи Ливерпул да дуплира предност.

Борусија је успела да изједначи већ у трећем минуту наставка. После центаршута највиши у казненом простору гостију био је Хумелс, сјајан шут главом и голман Ливерпула је био немоћан.

Када се очекивало да Борусија нападне још више, Ливерпул је створио неколико стопостотних шанси, али је голман Вајденфелер изашао као победник. Своје шансе пропустили су Кутињо у два наврата, и Клајн.

Уследио је миран период игре у коме су се обе екипе пре свега базирале на одбрану свог гола, и вребале грешку противника да стигну до предности. Ипак, до краја меча није било промене резултата.

Бранилац трофеја Севиља победила је као гост сународника из Шпаније Атлетик Билбао са 2:1.

Атлетик је водио голом Арица Адурица у 48. минуту, а преокрет гостима донели су Тимоти Колоджејчак у 56. и Виктор Ибора у 83.

Шахтјор је пред реванш стекао предност над Брагом, победом у гостима са 2:1.
Украјински клуб је водио у Португалу са 2:1, головима Јарослава Ракицког у 45. и Факунда Фереире у 75. минуту, а смањио је Вилсон Едуардо у 89.

Виљареал је очекивано савладао Спарту из Прага на свом стадиону са 2:1. Двоструки стрелац био је Седрик Бакамбу, у трећем и 63. минуту, док је гол за чешки клуб постигао Јакуб Брабец у надокнади полувремена.

Реванши ће се играти 14. априла.

Ток мечева:

23.00 - Крај мечева, резултати: Борусија Дортмунд - Ливерпул 1:1 (0:1), Атлетик Билбао - Севиља 1:2 (0:0), Брага - Шахтјор 1:2 (0:1), Виљареал - Спарта Праг 2:1 (1:0).

22.13 - ГОООЛ! Борусија стиже до изједначења. Највиши у скоку у казненом простору био је Хумелс, који прецизним ударцем главом погађа мрежу. Играо се 48. минут.

22.10 - Почело је друго полувреме ...

21.53 - Полувреме, резултати: Борусија Дортмунд - Ливерпул 0:1, Атлетик Билбао - Севиља 0:0, Брага - Шахтјор 0:1, Виљареал - Спарта Праг 1:0.  

21.48 - ГОООЛ! Ливерпул води портив Борусије Дортмунд са 1:0. Стрелац је Дивок Ориги у 36. минуту, после фантастичног соло продора.

21.05 - Почели су мечеви четвртфинала Лиге Европе, састају се: Борудија - Дортмунд - Ливерпул, Атлетик Билбао - Севиља, Брага - Шахтјор, Виљареал - Спарта Праг.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 24. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару