Читај ми!

Шведски лекар: Верујем да се Ибрахимовић допинговао у Јувентусу

Бивши лекар шведског атлетског тима Улф Карлсон верује да се Златан Ибрахимовић допинговао док је играо за Јувентус. Агент фудбалера Пари Сен Жермена најавио тужбу.

Карлсон је то изнео своју само неколико дана после извештаја објављеног у Сандеј тајмсу, у коме се наводе тврдње лекара из Лондона да је помогао у допингу 150 спортиста, укључујући и неколицину фудбалера из Премијер лиге. Сви наведени клубови су негирали те тврдње.

"Ибрахимовић се угојио 10 килограма за само шест месеци у Јувентусу. Ја мислим да је користио допинг, ја у то верујем. Такође, Албин Екдал се угојио осам килограма током боравка у Јувентусу. Мислим да у том клубу постоји култура допинга. Тамо је радио лекар који је био суспендован на 22 месеца", рекао је Карлсон за шведске медије.

Он је додао да је учествовао у дебати о свим негативним аспектима спорта и допинга и да је тада означено "оно што се дешавало у Јувентусу почетком 21. века".

Ибрахимовић је играо за Јувентус од 2004. до 2006. године.

"Не желим да неко мисли да сам оптужио Златана. Моја изјава је била усмерена на отварање дискусије о допингу у екипним спортовима", рекао је Карлсон.

Портпарол Фудбалског савеза Шведске, Никлас Бодел, рекао је да би Карлсон требало да буде "веома опрезан" са изношењем оптужби, осим ако има доказе.

"Изненађен сам због те изјаве, која је дата без икаквих доказа. Не желим да спекулишем о томе, али звучи ми потпуно апсурдно", рекао је Бодел.

Ибрахимовићев агент, Мино Рајола, говорио је за шведски Експресен, а том приликом је потврдио да је шведски фудбалер спреман и на тужбу како би се одбранио од таквих навода.

"Увек има људи који мрзе. Можда је доктор Карлсон некадашњи спортиста који није успео. Можда је љубоморан. Било је много допинг контрола у Јувентусу. Златан их је прошао између 15 и 20. Можемо да докажемо да је чист", рекао је Рајола.

"Ибрахимовић је миран. Више га је срамота што је промашио пенал (против Манчестер ситија)", закључио је Рајола.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 24. август 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару