Томић се нада доброј игри и победи против Јавора

Тренер фудбалера Партизана Иван Томић рекао је да је Јавор јако добра екипа и да ће његова екипа у предстојећој утакмици у Ивањици морати да се привикне на услове терена, прикаже игру којој тежи и победи.

"Јавор има искусног тренера, то је добра екипа у свим сегментима и једно од најтежих гостовања. Ми смо везали неколико победа, а на свако гостовање идемо знајући да су услови за игру нешто другачији од оних које имамо на нашем стадиону. Не тражимо алиби, него то наводимо као детаљ на који морамо да се адаптирамо и покушамо да у тим условима спроведемо игру којој тежимо и победимо", рекао је Томић на конференцији за новинаре.

Фудбалери Партизана у среду од 16 часова у Ивањици играју против Јавора, утакмицу 29. кола Супер лиге Србије. Црно-бели су везали четири победе у првенству и други су на табели са 48 бодова, а Јавор је девети на табели са 35 бодова.

Тренер Партизана рекао је да је кадровска ситуација све боља и да је Седрик Гогуга у бољој ситуацији него Евртон Луиз, иако су се у исто време вратили тренинзима. Он је додао да ће се Валери Божинов вратити у тим после паузе због картона.

Томић је навео да екипа мора да покаже да је спремна да наметне свој стил игре, без обзира на услове.

"Ако је потребно да у утакмици буде више дуела, да можемо да одговоримо и у том сегменту, да спроведемо пас игру, да имамо велики број шутева и шансе да спроведемо у голове. Гледајући статистичке податке од почетка полусезоне, на осам утакмица у просеку смо имали 66 одсто посед лопте, а 16 удараца на гол. Не желим да кажем да бриљирамо и доминирамо, али постоје одређени сегменти који су важни. Морамо да убрзамо пас игру, да будемо конкретнији и да више користимо шансе", рекао је он.

Партизан је у прошлом колу после преокрета победио Радник из Сурдулице са 3:2, иако је губио са 0:2. Радник је после контри угрожавао гол црно-белих.

"Не смемо да допуштамо противнику да нас казни поготово после наших корнера, иако имају брзе играче. После наших корнера не смемо да дозволимо да лопта изађе из зоне шеснаестерца, поготово ако се противничка екипа брани са 10 играча, али оде у контру. Ту долази до проблема кад играчи мисле да ће то што треба урадити неко други и онда будемо кажњени. То ми је засметало против Радника и такве ствари апсолутно не смеју да нам се дешавају", рекао је Томић.

Тренер српског шампиона оценио је да екипа добро игра после дефанзивних прекида.

"То јако добро радимо, ниједан гол нисмо примили после прекида и надам се да ће се то наставити. Код наших прекида, дали смо гол у дербију, има много ситуација у којима смо угрозили противника, или другом лоптом после прекида. С обзиром на висину која нас не фаворизује, момци то јако добро спроводе", рекао је Томић.

Партизан и Јавор играју и у полуфиналу Купа Србије, а упитан да ли сутрашњи меч гледао као могући финални дуел Купа, Томић је рекао да му то није пало на памет и да се сутрашња утакмица игра за три бода.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 25. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару