Ел Класико – Роналдо утишао Камп Ноу!

Барселона – Реал 1:2 (крај). "Галактикоси" после преокрета савладали Барселону на Камп Ноу и вратили се у трку за шампионску титулу. Пике донео предност Барси, Бензема и Роналдо донели победу Зидану. Реал утакмицу завршио са играчем мање због искључења Рамоса. Меч почео минутом ћутања у част преминулој легенди Јохану Кројфу.

Још један спектакуларан меч одиграли су Барселона и Реал. Иако су домаћи били бољи тим током већег дела утакмице, "галактикоси" су у финишу меча, са играчем мање на терену, стигли до победе и вратили се у шампионску трку.

Почетак меча протекао је у знаку сећања на недавно преминулу легенду Барселоне и светског фудбала Јохана Кројфа. Трибине, минут ћутања, дуг аплауз у 14. минуту, све је подсетило на легендарног Холанђанина, који је у великој мери задужио фудбал каквог га данас познајемо.

А на терену, Барса је доминирала. Реал је играо некако дефанзивно, често су сви играчи, осим голмана Брава, били на половини гостију. Ипак, у првом полувремену голова, али ни неких великих шанси, није било.

У наставку је Реал заиграо кудикамо агресивније. Кристијано и Бензема били су расположени за игру, док је Бејл деловао потпуно погубљено на терену.

У јеку напада Реала, Барселона стиже до предности. Корнер је извео Ракитић, а Пике умакао Пепеу и прецизним ударцем главом савладао Наваса.

Деловало је да ће Барса забележити сигурну победу, али Каталонци нису успели да издрже налет Реала у финишу меча.

Прво је Бензема спекакуларним "маказицама" донео изједналење, да би само неколико минута касније судија поништио погодак Бејла, због наводног фаула у скоку над Албом.

Већ у следећем нападу Роналдо погађа пречку, а на другој страни Рамос несмотрено руши Суареза и добија други жути картон . аутоматски и искључење.

Када се очекивало да ће Барса покушати да искористи играча више на терену, Реал организује фантастичан контранапад. Бејл на другој стативи проналази Роналда, који хладнокрвно прима лопту на груди и шаље испод Брава и донмоси велику победу "галактикосима".

Ово је прва победа Реала на Камп Ноу још од сезоне 2011/2012, којом се "краљевски клуб" донекле вратио у шампионску трку, пошто на трећем месту на табели Примере има седам бодова мање од Барселоне.

Ателтико је убедљивом победом над Бетисом од 5:1 задржао друго место на табели са бодом више од Реала и шест мање од Барсе.

Овако је протекао Ел Класико:

22.21 - Крај, Барселона - Реал 1:2.

22.14 - ГОООЛ! Реал води са 2:1, стрелац је Кристијано Роналдо!

22.12 - Реал остаје са играчем мање на терену. Други жути картон, аутоматски и црвени, зарадио је капитен Серхио Рамос.

22.10 - Већ у наредном нападу - нова шанса за Реал. Кристијано Роналдо погађа пречку.

22.09 - У 80. минуту меча, поништен је гол Гарета Бејла због прекршаја. Успорени снимак показао је да је "краљевски клуб" можда и оштећен.

21.51 - ГОООЛ! Реал стиже до изједначења спектакуларним "маказицама" Бенземе у 62. минуту!

21.45 - ГОООЛ! Барселона води од 56. минута голом Ђерара Пикеа!

21.43 - Распламсала се борба, као да нити једна екипа није задовољна нерешеним резултатом.

21.34 - Настављен је меч на Камп Ноу.

21.18 - Полувреме, Барселона - Реал 0:0.

21.02 - Пола сата игре, Барса је много бољи ривал, док се играчи Реала углавном бране.

20.45 - Истекао је 14. минут игре, Камп Ноу је на ногама и дугим аплаузом поздравља Јохана Кројфа.

20.31 - Почео је меч на Камп Ноу.

20.28 - Пре почетка меча, кореографија на стадиону постављена је у част недавно преминулог Јохана Кројфа.

20.25 - Састави тимова - Барселона: Браво, Алвес, Пике, Маскерано, Алба, Бускетс, Ракитић, Инијеста, Нејмар, Суарез и Меси. Реал: Навас, Карвахал, Пепе, Рамос, МАрсело, Каземиро, Модрић, Крос, Бејл, Бензема и Роналдо.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 25. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару