Читај ми!

Божовић: Рекорд се памти, титуле се заборављају

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да ће његови фудбалери ићи на победу против Војводине јер желе да оборе рекорд Бенфике од 29. узастопних првенствених победа, по чему би остали упамћени.

"Ићи ћемо на победу као и у свакој утакмици. Надам се да ће терен бити добар, стадион пун и да ће бити фудбалска атмосфера. Било би лепо да наставимо низ који је иза нас и да оборимо рекорд јер титуле се освајају и заборављају, а рекорди остају. Више бисмо остали упамћени по обарању Бенфикиног рекорда него по титули", рекао је Божовић на конференцији за новинаре у Београду.

Звезда ће у суботу гостовати Војводини у 28. колу Супер лиге Србије, у утакмици у којој ће покушати да забележи 25. узастопну првенствену победу.

Црвено-бели највероватније неће моћи да рачунају на Марка Грујића због повреде, док је неизвестан и наступ Срђана Плавшића.

Божовић је навео да је његовим играчима пријала репрезентативна пауза, која је за његову екипу била краћа, с обзиром на то да је играла заосталу утакмицу против Новог Пазара.

"После паузе увек има разних праваца, неки играју за репрезентације, неки не, али то није алиби за следећу утакмицу. Морамо да се доказујемо, да побеђујемо. Нисмо имали велику паузу, можда нам је и добро дошла", казао је Божовић и захвалио људима из Бијељине, чији су били гости током паузе.

Нападач црвено-белих Уго Вијеира постигао је голове на девет узастопних утакмица, а на новинарско питање да ли му замера себичност, Божовић је одговорио да му замера, али "шта да му ради".

"Не замерам му само ја, замерају му и саиграчи, али зато ваљда и даје голове", додао је.

Божовић је рекао да би био велики успех и за клуб, ако португалски нападач обори рекорд по броју голова на узастопним утакмицама.

Када је реч о наредном противнику, Божовић је оценио да Војводина нема слабији тим него јесенас, иако бележи лошије резултате, што је последица неуиграности. Према његовим речима, Војводина има већи императив победе.

"Војводина није победила у другом делу сезоне и жели да заузме што бољу позицију за плеј-оф. Бодови су јој потребни и имају већи императив победе, под већим су притиском", рекао је Божовић.

Новинаре су занимали и детаљи око евентуалног продужетка уговора тренера Звезде, а он је рекао да ће се о томе разговарати када екипа освоји титулу.

"Разговараћемо када математички будемо шампиони. Има много ствари од којих зависи да ли ћу продужити уговор. Разговор је отворен. Сутра играмо са Војводином, утакмица је, не могу сада о томе, има времена", казао је он.

Упитан да коментарише ситуацију у српском и црногорском фудбалу, Божовић је рекао да је та тема "за дужу причу" и да нема времена јер "Дневник почиње у пола осам".

Када је реч о репрезентацији Србије, Божовић је оценио да она неће имати успех док је око ње негативна атмосфера.

"Увек је присутан неки оптимизам који је без покрића. Србија није светска фудбалска велесила, то сви морају да схвате. За репрезентацију се навија, онаква каква је, то је репрезентација ваше земље, друге нема. Толико је негативна атмосфера и док год буде тако, неће бити успеха. Овде пола народа навија против Србије, а пола за Србију", рекао је Божовић.

Утакмица ће почети у суботу у 18.00 на стадиону Карађорђе у Новом Саду.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 25. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару