Ковачевић се нада новој победи против Рикардињове Португалије

Селектор футсал репрезентације Србије Аца Ковачевић изјавио је да се нада да ће екипа поновити издање са Европског првенства у Београду и још једном савладати Португалију.

Футсалери Србије и Португалије сутра у Комбанк арени играју први меч баража за пласман на Светско првенство у Колумбији, само нешто више од месец дана након што су на ЕП славили изабраници Ковачевића са 3:1.

"На недавни сусрет ставили смо ад акта, добро знамо снагу противника. Они су фаворити, а ми ћемо покушати да будемо на нивоу игара са недавног првенства Европе. Хоћемо ново изненађење", рекао је Ковачевић на заједничкој конференцији за медије у хотелу "Краун плаза".

Према његовим речима нови дуел две селекције неће се много разликовати од првог.

"На самом Европском првенству досањали смо свој сан, направили велику промоцију футсала и драго ми је што ће две селекције поново бити актери новог спектакла, верујем у пуној Арени".

Капитен Србије Марко Перић додаје да би био презадовољан победом било којим резултатом.

"Биће веома тешко, Португалија је једна од најбољих селекција. Волели бисмо да се понови исход са ЕП, нека сад буде 2:1. Био бих задовољан било којом победом, можда и нерешеним резулатом".

Селектор Португалије Хорхе Браз пред екипу је као императив поставио пласман на шампионат у Колумбију.

"Имамо јасна очекивања, желимо да се пласирамо на Светско првенство у Колумбији. Фантастично је играти поново овде, страст за футсалом у Србији је "луда". Желимо да извучемо добар резултат", поручио је Браз.

Један од најбољих футсалера света Рикардињо изјавио је да му драго што се враћа у Србију и Арену, где је добио овације прошли пут.

"Сјајно је вратити се у Београд, где смо смо лепо прихваћени. Очекујем победу јер желимо да будемо на првенству света. Имамо велико поштовање према Србији, тешко је прогнозирати, најбитније је да презентујемо наш најболии футсал", закључио је Рикардињо.

Прва утакмица баража између Србије и Португалије игра се у утрак 20.15 сати.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 26. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару