Грујић: Инсистирао сам да останем у Звезди до краја сезоне

Нови фудбалер Ливерпула Марко Грујић рекао је да је инсистирао да остане на позајмици у Црвеној звезди до краја сезоне, пошто из београдског клуба жели да оде као шампион Србије.

"Осећам се поносно што је Звезда као некада почела да избацује играче за највеће клубове у Европи. Рекао сам (тренеру Ливепула Јиргену) Клопу да желим да освојим титулу са Звездом и одем са великим признањем и да смо јако близу. Очекујем да наставимо низ победа и уђемо у историју као један од најбољих тимова у историји клуба", рекао је Грујић новинарима на окупљању фудбалера Звезде пред почетак припрема.

Јесењи део првенства Звезда је завршила на првом месту на табели без пораза, са 25 бодова више од Борца и Чукаричког. Грујић је казао да је Клоп пратио дешавања у српском фудбалу.

"Када смо се чули после утакмице са Радничким, рекао ми је да зна да смо у Нишу играли тешку утакмицу, био је у току што се тиче наше лиге. Иако зна да имамо бодовну предност, објаснио сам му да желим да освојим титулу и моја жеља је пресудила да останем у Звезди", казао је Грујић.

Он је додао да није имао довољно времена да се одмори због свега што се дешавало око трансфера, коме се противио његов отац.

"Он је желео да скине терет са мојих леђа због новинских написа који су се месецима појављивали – да сам ја једини извор (прихода) клуба. Али, код куће смо решили дилеме, најбитнија је моја жеља да одем у Ливерпул и он је то прихватио", рекао је овај 19-годишњи фудбалер.

Грујић је навео да је Ливерпул један од највећих светских клубова, са величанственом атмосфером на утакмицама.

"Био сам са новим саиграчима у тренинг центру, остаје ми да радим до лета, да стичем рутину у наредним утакмицама и спремно дочекам припреме са новим клубом", рекао је он.

Грујић је додао да је са Лазаром Марковићем, који као позајмљен играч Ливерпула игра у турском Фенербахчеу, разговарао о томе шта се очекује у енглеском фудбалу.

"Рекао ми је да су велика очекивања и да је велики притисак, али навикао сам да играм тако, јер је и у Звезди притисак. Морам да их уверим да имам квалитет, да виде од чега сам саткан, после ће све бити на мени. Много људи прича да није требало да идем у Енглеску, већ да сам могао да играм у Белгији или Холандији. Ја сам толико самоуверен да мислим да ћу тамо одмах играти", рекао је он.

"Верујем у свој квалитет, морам да радим на физичком плану у наредних четири или пет месеци, а што се тиче фудбала, мислим да могу тамо да играм", додао је Грујић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару