Читај ми!

Након више од четврт века Наполи зимује као први!

Фудбалери Наполија декласирали су у гостима Фрозиноне са 5:1 (2:0) и остаће на првом месту после 19. кола италијанске Серије А. Последњи пут када је Наполи освојио јесењу титулу била је сезона 1989/1990 и тим са Сан Паола је постао шампион.

Екипа Мауриција Сарија против новајлије у лиги остварила је трећи тријумф у низу лакше него што се очекивало, након што су Албиол и Гонзало Игуаин донели два гола предности на полувремену.

Наполи је у наставку још јаче додао "гас", Игуаин је још једном погодио (укупно 18 погодак у Серији А, четврти пут у шест мечева је постигао два гола), као и Марек Хамшик, а ефикасан је био и "заборављени" Маноло Габијадини, који је заменио најбољег стрелца италијанског шампионата.

Гостујуће екипе забележиле су победе у сва четири преостала меча истог термина, плус Сасуоло против Интера раније у недељу.

Кјево је у финишу славио у Болоњи голом Симонеа Пепеа и тако казнио промашај са беле тачке Матије Дестра. Слично је и Ђенова била боља у Бергаму против Аталанте (2:0), док је Франко Васкез донео тријумф Палерму у Верони.

Масимо Макароне доживљава другу младост, решио је још један меч у корист Емполија, овог пута против Торина осмим голом у сезони.

Фудбалери Сасуола савладали су на гостујућем терену екипу Интера са 1:0 (0:0). У мечу који је обиловао шансама, једини гол виђен је тек у самом финишу сусрета, и то из пенала који је реализовао Беради.

Прво полувреме почело је одличним шансама за домаћи састав, и то преко Икардија и Љајића, док су с друге стране гости су своје прилике имали преко Сансонеа и Мисиролија, али Хандановић је одлично реаговао и сачувао своју мрежу.

У наставку Интер је поново имао сјајне шансе преко Љајића и Кондогбије, али је гостујући голман остао несавладан. До краја меча ређале су се шансе оба тима, али није било промене резултата. Казна за промашаје Интера, који је ипак био бољи ривал на овом мечу, стигла је у самом финишу сусрета када је арбитар после старта Миранде над Дефрелом, досудио пенал, а Беради је био сигуран за велики тријумф Сасуола.

За екипу Интера свих 90 минута на терену провео је српски репрезентативац Адем Љајић.

Јувентус је остао непоражен и на деветој утакмици у низу. Штавише, "бјанконери" су славили у Ђенови против Сампдорије (1:2), головима Пола ПОгбе и Семија Кедире, и тако су се попели на друго место Серије А. 

Резултати:

Интер - Сасуоло 0:1 (Беради 90+5 пенал) 

Аталанта - Ђенова 0:2 (Џемаили 79, Паволети 81)

Болоња - Кјево 0:1 (Пепе 79)

Фрозиноне - Наполи 1:5 (Самарко 81 - Албиол 20, Игуаин 30 пенал, 60, Хамшик 59, Габијадини 72)

Верона - Палермо 0:1 (Васкез 26)

Торино - Емполи 0:1 (Макароне 56)

Сампдорија - Јувентус 1:2 (Касано 64 - Погба 17, Кедира 46)

Јуче:

Карпи - Удинезе 2:1 (Пашути 26, Лоло 70 – Запата 71)

Фиорентина – Лацио 1:3 (Ронкаља 90+3 - Кеита 45+1, Милинковић-Савић 90+2, Андерсон 90+5)

Рома - Милан 1:1 (Ридигер 5 - Кучка 51)

Табела: Наполи 41 бод, Јувентус 39, Интер 39, , Фиорентина 38, Рома 34, Сасуоло 31, Емполи 30, Милан 29, Лацио по 27...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару