Читај ми!

Зидан: Желим леп и офанзиван фудбал Реала

Нови тренер Реал Мадрида Зинедин Зидан рекао је да ће дати све од себе да та екипа у наставку сезоне игра леп и офанзиван фудбал.

Зидан је са Реалом потписао уговор на две и по године, а на клупи је заменио Рафаела Бенитеса који је јуче, после само седам месеци, отпуштен због лоших резултата.

"Добар фудбал је увек важан у Реалу, мора да се игра леп фудбал. Наставићу тим путем. Мора да буде офанзиван, балансиран и ништа више. Радићемо напорно да будемо најбољи што можемо - то је порука навијачима", рекао је Зидан, пренели су шпански медији.

Бивши француски репрезентативац је до сада предводио други тим Реала Кастиљу, а данас је обавио први тренинг са А тимом, који је посматрало више од 5.000 навијача.
"Видео сам концентрисан тим, који је срећан и наоштрен. Сви смо срећни. Желим да што више играмо на противничкој половини и да имамо велики посед лопте. То је моја идеја фудбала. Желим да играчи уживају на терену, као што су уживали са Рафом Бенитесом. Желим да искористим прилику коју сам добио у најбољем клубу на свету. Само желим да освајам трофеје са овим тимом", рекао је Зидан.

Зидан је 2001. године као најскупљи играч света и први од "галактикоса" дошао у Реал и за пет година освојио је шампионску титулу, Лигу шампиона два Суперкупа Шпање, Суперкуп Европе и интерконтинентални куп. Он је у Реалу 2006. године завршио каријеру.

Реал се ове сезоне бори за два трофеја, првенство Шпаније и Лигу шампиона, пошто је избачен из Купа краља јер је у тим уврстио играча који није имао право наступа.
Реал ће у осмини финала најелитнијег европског такмичења играти против Роме, а прва утакмица на програму је 17. фебруара на Олимпијском стадиону у Риму.

Упитан да ли је реално да Реал ове сезоне освоји 11. титулу првака Европе, 43-годишњи тренер рекао је да је циљ клуба да освоји сва такмичења у којима наступа.
"Када играте у овом дресу све је реално и победе су од велике важности за клуб. Играмо у осмини финала Лиге шампиона и циљ је трофеј. Играмо за два трофеја и покушаћемо да освојимо оба до краја сезоне", навео је он.

"Није важно шта се догађало док сам био играч у Реалу. За мене данас почиње ново поглавље и најважније је да побеђујемо. Правило за тренере је да остваримо добре резултате, а тако је и у мом случају. (Бивши тренер Реала Карло) Анчелоти ми је увек говорио да је најважнија ствар у фудбалу победа и да треба осигурати да су играчи задовољни", рекао је Зидан.

Зидан ће дебитовати на клупи Реала у суботу на Сантјаго Бернабеу у првенственој утакмици против Депортива.

После 18 кола у Примери Реал је трећи на табели са 37 бодова. Први је Атлетико Мадрид са 41 бодом, а друга је Барселона са 39 бодова, али и утакмицом мање.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару