Прштало у Ливерпулу, Манчестер тражи "посебног"

Седам голова на Гудисону, Стоук постигао четири, домаћин један мање. У Вотфорду, Тотенхем победио голом Сона у финишу меча. Беспомоћни Астон Вила и Њукасл. Јунајтед и Челси без голова, Олд Трафорд дозива Жозеа Мориња. Тадић стрелац у поразу Саутемптона.

Ново коло Премијер лиге донело је неколико веома занимљивих мечева, уједно и резултата.

У Ливерпулу, на Гудисону, Евертон је дочекао Стоук. Гости су повели голом Џердана Шаћирија у 16. минуту, али је Ромелу Лукаку изједначио шест минута касније. Ипак, да гости оду на одмор са голом више побринуо се, још једном, швајцарски репрезентативац, пошто је погодио у последњим моментима првог дела игре.

"Карамеле" су у наставку заиграле одлучније, што им је донело преокрет. Прво је Лукаку погодио, а потом и Ђерар Деулофеу, у 64, односно 71. минуту. Али, гости су однели читав плен у овом узбудљивом дуелу, пошто су Хоселу у 80, а затим и Арнаутовић у 90. минуту са беле тачке, донели победу Стоуку.

Узбудљиво је било и у Вотфорду, где је домаћин, једно од најпријатнијих изненађења ове сезоне, посустао у последњим минутима меча против Тотенхема. И то са играчем мање.

Ерик Ламела је донео предност лондонском тиму у 17. минуту, а онда је сјајни Одион Игало изједначио у 41. У наставку, Вотфорд је остао са десеторицом играча на терену, пошто је Нејтан Ејк искључен у 63. минуту.

Домаћин се добро држао све до финиша, у којем је и он могао до сва три бода, тачније неколико сантиметара је одлучивало, пошто је Уго Љорис на гол-линији зауставио лопту коју је упутио Бен Вотсон директно из корнера. 

А онда, неколико момената касније, Хеунг Мин Сон је петом, кроз ноге голману Гомесу, послао лопту у мрежу. 

Кристал Палас и Свонси су одиграли 0:0, Норич је савладао Астон Вилу са 2:0, головима Хаусона и Мбоканија, док је Вест Бром савладао Њукасл са 1:0. Једини стрелац био је Дарен Флечер у 78. минуту. Александар Митровић је одиграо читав меч за "свраке".

Фудбалери Арсенала победили су на свом стадиону екипу Борнмута са 2:0, и тако преузели водећу позицију у енглеском првенству. Арсенал сада има 39 бодова, један више од Лестера, који ће се сутра састати са Манчестер ситијем.

Стрелци су били Габријел Паулиста у 27. и Месту Озил у 63. минуту.

Манчестер јунајтед је прекинуо серију од три пораза, али је шест утакмица без победе у Премијер лиги, након ремија на свом стадиону са Челсијем без голова.

Јунајтед је шести на табели са 30 бодова, док је Челси на 14. месту са 20.

Српски репрезентативци Бранислав Ивановић и Немања Матић одиграли су целу утакмицу за Челси.

Вест Хем је избио на седмо место пошто је после преокрета са 2:1 на свом стадиону савладао Саутемптон.

Гости су повели преко српског фудбалера Душана Тадића у 13. минуту, а победу Вест Хему донели су Микал Антонио у 69. и Енди Керол у 79.

Саутемптон је остао на 12. месту енглеског првенства са 24 бода.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи