Читај ми!

Томић: Осећам велики понос, узбуђење и одговорност

Нови тренер фудбалера Партизана Иван Томић рекао је да је веома узбуђен и да осећа велику одговорност што је дошао на то место.

"Осећам велики понос, узбуђење и одговорност. Слажем се да сам неискусан тренер, али сам у Партизану провео осам година као играч и три као спортски директор. Ништа не може да ми пружи усхићење као Партизан, а и тренерску школу сам уписао да бих био тренер Партизана", рекао је Томић на својој промоцији на стадиону у Хумској.

Томић је на клупи црно-белих заменио Љубинка Друловића, а са Партизаном је потписао уговор на две и по године. Нови тренер Партизана је истакао да се не плаши новог изазова и најавио "велике резове" у тиму.

"Немам страх, свестан сам да ћу добити само једну прилику у Партизану. Кључно је да не одступам од себе и својих идеја. Победе, трофеји и титуле су, наравно, циљ, али за мене је главни циљ да екипа има ентузијазам. Не знам колико ће бити потребно времена, али ћу инсистирати да се сваки минут на тренингу манифестује на терену", рекао је Томић. Он је додао да себе не доживљава као неког ко је битан за Партизан и да неће "сматрати страшним" ако буде смењен са тог места.

Партизан игра веома лошу сезону, пошто је после првог дела шапионата у Супер лиги Србије на четвртом месту са 36 бодова, чак 26 бодова мање од првопласиране Црвене звезде.

"Самокритичан сам, већ осећам притисак. Табела ме депримира, али нам то не дозвољава евентуалне киксеве, већ ћемо до краја сезоне утакмицама приступати као да је егал, бити или не бити. Приступ мора да буде на нивоу Партизана и нема оправдања, Партизан захтева победу у свакој утакмици", казао је нови тренер Партизана.

Томић је рекао да ће форсирати младе играче, као што је то радио и у периоду док је био спортски директор.

"Нисам тренер који ће састављати искусну екипу, форсираћу младе играче. Трудићу се да искористим њихову дрскост и спортски безобразлук, јер се не плашиш ничега када си млад. Играћемо нападачки, али то не значи да ћемо запоставити остале делове. Морамо да будемо тик ако желимо да се спремамо за велика дела", рекао је он и додао да ће првом тиму бити прикључено неколико играча из Телеоптика.

Према његовим речима, Партизану је потребан велики рез и четири до пет играча који ће доћи и одмах играти, што ће бити "врашки тешко".

Спортски директор Партизана Ивица Илиев рекао је да је постављање Томића за тренера "највећа бомба" зимског прелазног рока.

"Ово је прва и највећа бомбастична ствар. Томић је капитен и џентлмен, који је много помогао и дао Партизану. Знао сам да смо ми будућност и надам се да ће то дуго трајати. Ми смо тим који нема страх, већ ентузијазам да направи велике ствари. Дајемо себе за овај клуб", рекао је Илиев. Он је казао да има времена да се говори о појачањима.

"Када кажем бомба не мислим на Месија и Роналда, већ на озбиљне играче које тренер тражи. Има времена, али биће озбиљних појачања. Желимо да вратимо свест о припадности Партизану, такве карактеристике тражимо и то је услов да неко дође. Треба нам времена да видимо ко јесте а ко није за Партизан", казао је спортски директор црно-белих.

Илиев је истакао да Томић и он имају "одрешене руке и тоталну слободу" и да искључиво њих двојица доносе све одлуке у вези са играчким кадром.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи