Поповић напустио Хумску: Одлазим из моралних разлога

Зоран Поповић, који је на функицији председника ФК Партизан био непуних годину дана, опростио се од Хумске. Поносан сам зато што је, док сам водио клуб, враћена титула првака државе у Хумску и зато што смо од 12 европских утакмица победили у седам, поручује Поповић.

Председник Партизанa Зоран Поповић поднео је оставку на ту функцију, због, како је навео, моралне одговорности коју осећа јер се клуб није пласирао у следећу фазу Лиге Европе, као и због лоших резултата у домаћем првенству.

"Као председник Партизана затекао сам блокиран рачун од 800.000 евра, обезбедио неопходна финансијска средства за несметано функционисање клуба, заостала примања тренерима омладинске школе од које наш клуб живи, обезбедио помоћ за Кошаркашки клуб у износу од 200.000 евра, редовно измиривао текуће обавезе према свим запосленима у клубу и играчима, исплатио око милион евра наслеђених дуговања за порезе и оставио са данашњим даном на жиро рачуну клуба преко 2.000.000 евра, као и потраживања према Уефи у износу од 2.500.000 евра, која ће бити наплаћена у наредних месец дана", навео је Поповић у саопштењу.

Он је подсетио да је у његовом мандату урађен терен на популарној "блатуши" и обезбеђено финансирање изградње интерната.

"Поносан сам зато што је, док сам водио клуб, враћена титула првака државе у Хумску и зато што смо од 12 европских утакмица победили у седам, што се не памти у новијој историји. Као председник клуба нисам доводио играче и тренере и зато не сносим никакву личну одговорност за спортске промашаје. Ипак, свестан сам да се, без обзира на све ово, успех управе у спортском клубу мери према тренутном спортском резултату, посебно у домаћем првенству, које није на задовољавајућем нивоу. Зато, одлазим из моралних разлога", поручио је Поповић.

Он је додао да је у складу са Статутом, желео да, подносећи оставку, закаже Скупштину на којој би оставка била констатована и на којој бих поднео извештај о раду, али да је одлучио да пренесе овлашћења на Радну групу на чијем челу је Иван Ћурковић.

"После разговора са господином Милорадом Вучелићем, председником Спортског друштва, одлучио сам да прихватим његов предлог и да уместо заказивања Скупштине пренесем сва овлашћења на Радну групу коју ће да формира Управни одбор. Ово чиним јер желим да дам допринос стабилизацији стања у клубу који неизмерно волим.

Без обзира на начин на који одлазим, била ми је част зато што сам био председник клуба за који навијам. Радној групи и новој управи Партизана желим пуно успеха у раду и виšе спортске среће него што ју је моја Управа имала. Моја породица и ја навијаћемо за Партизан и радовати се сваком будућем успеху, као што смо то чинили читавог живота", закључио је Поповић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи