Саша Илић: Наша деца су радила против интереса Партизана

Капитен Партизана Саша Илић рекао је за „Спортски журнал" да му је јако тешко пао пораз од Аугзбурга, али да га још више боли однос неких играча на тој утакмици.

"Тешко ми је јер је Партизан испао, иако није морао. Брине ме и боли то што је пуно играча радило неке ствари као да им није био битан Партизан. Морали смо да будемо паметнији и то нема везе са годинама", рекао је Илић за "Спортски журнал".

Фудбалери Партизана елиминисани су у четвртак из Лиге Европе, пошто су у Београду изгубили од Аугзбурга са 1:3. Црно-бели су пред утакмицу последњег кола били у веома доброј ситуацији, јер им је за пролаз у шеснаестину финала и поред бода и победе, одговарао чак и пораз од 0:2, као и сваки од гола разлике.

Партизан је до 88. минута губио са 1:2 и имао активан резултат, али је тада Раул Бобадиља постигао гол и одвео свој тим у другу фазу Лиге Европе.

Илић је ту утакмицу посматрао са клупе, јер му тренер Љубинко Друловић није пружио шансу. Он је у разговору за "Журнал" набројао неколико ситуација са тог меча, које су играчи Партизана "морали другачије да заврше".

"Дарка Брашанца много волим, али, Браш, ако волиш Партизан, мораш да паднеш, а не да вучеш лопту и шутираш. Ако свира пенал - супер, црвени картон, гол - 2:2... Ако извуче ван шеснаестерца, опет је добро - лежиш минут, слободан ударац, док се постави живи зид, прошла су још два! А ти хоћеш да даш гол... Уместо да гурне лопту Николи Нинковићу, он је шутирао...", навео је Илић.

Следећу критику Илић је упутио на рачун Андрије Живковића.

"Живковић шест пута шутира. Стани дете. Додај лопту некоме. Полако...", рекао је Илић.

Капитен Партизана је имао замерке и на игру Николе Нинковића.

"Исто и за њега важи - може да дода Абубакару, он шутира... Могу да разумем Абуа кад хоће по сваку цену да постигне гол, али некога ко је прошао Партизанову школу и ког по природи мора да боли пораз, заиста не схватам и зато ово и причам. То сам им и рекао јер су они носиоци Партизана. То ме убија. Шта је интерес Партизана, да ти даш гол или да прођемо даље", рекао је Илић.

Илић није имао критике само на рачун младих фудбалера, већ и на рачун оних старијих и искуснијих.

"Ја Стефана Бабовића волим као да ми је брат, али, зашто ти који имаш 29 година центрираш у 86. минуту, уместо да чуваш лопту, да се увучеш код корнер заставице и покушаш да изнудиш корнер, аут? Па шта и да ти оде лопта у гол-аут, боље је и то од центаршута кад нема ко да скочи. Фабрисио је странац, не осећа то што осећамо ми који смо одрасли у Партизану, зато не замерам њему, него нама", рекао је Илић.

Илић није желео да говори о тренеру Друловићу, чак ни после питања да ли је тачно да се после утакмице вербално сукобио са њим.

"Тренер није питање за мене. Оно што могу да причам, већ сам рекао и не зато што сам љут јер нисам играо... Коме би данас било битно ко је играо и ко је дао гол, да смо изгубили 1:2 или да је било 2:2? Баш би ме било брига коју ће оцену новинари да ми дају ако сам урадио нешто добро за екипу, а да се то са трибине није видело. Не можеш да кажеш: нисам видео саиграча, или нисам осетио да ме противнички фудбалер вуче. Не, реци: хтео сам да дам гол", рекао је Илић.

"Понављам, Жиле, Џиги и Браш су деца Партизана и њима то нико не треба да каже, они сами морају да знају шта је интерес клуба. Ја бих пао за пенал и ваљао се по терену два минута и било би ме баш брига да ли сте ми дали четворку или петицу јер нисам шутнуо, а могао сам да дам гол", закључио је Саша Илић.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи