Звезда убедљива против Радника, нова победа Воше

Црвена звезда против Радника из Сурдулице забележила убедљив тријумф - 18. у низу, хет-трик Уга Вијере. Војводина уписала четврту победу заредом. У "малом" градском дербију Рад ће у недељу бити домаћин Партизану.

Фудбалери Црвене звезде наставили су серију победа у фудбалском шампионату Србије, пошто су на стадиону "Рајко Митић" савладали екипу Радника из Сурдулице са 5:0.

Била је то 18. узастопна победа Црвене звезде, која је тако оборила клупски рекорд и повећала своју предност на табели Супер лиге.

Звезда после 21 утакмице убедљиво води на челу Супер лиге са 59 бодова, чак 22 више од другопласираног Борца, док је Радник 10. са 24 бода. 

Троструки стрелац на мечу, који је поред голова обележила и пиротехничка кореографија "делија", био је Уго Вијера, док су по један гол постигли Катаи и Славољуб Срнић.

У првом дуелу кола, одиграном у петак, Раднички из Ниша и Чукарички су одиграли меч без победника, али и голова.

Фудбалери Партизана, и даље сасвим сигурно под утиском јако болног пораза у Лиги Европе од немачког Аугзбурга, играју у недељу од 13 часова на Бањици против Рада.

Фудбалери Спартака победили су у Суботици Нови Пазар са 2:0 и прекинули низ од 12 утакмица без победе.

Спартак је повео голом Стефана Илића у 21. минуту, а коначан резултат поставио је Ђорђе Ивановић у 87. минуту.

Екипа из Суботице је после треће првенствене победе и даље последња на табели и има 13 бодова. Нови Пазар није успео да веже другу победу и заузима 11. место са 23 бода.

Фудбалери Јавора победили су у Београду домаћи ОФК са 1:0 и прекинули низ од 11 утакмица без победе. Једини гол постигао је Узбекистанац Хуснидин Гафуров у 72. минуту.

Домаћи су утакмицу завршили са играчем мање, пошто је у судијској надокнади времена због грубог старта искључен Александар Пејовић.

Јавор је после седме првенствене победе седми на табели са 30 бодова, а ОФК, који је претрпео трећи узастопни пораз, заузима 13. место са 18 бодова.

Вождовац је на домаћем терену победио Металац са 1:0 и остварио трећу узастопну победу. Једини гол постигао је Обиора Одита у 40. минуту. Београдски тим је утакмицу завршио са десеторицом, пошто је Ненад Маринковић искључен у 65. минуту.

Младост из Лучана победила је Борац у Чачку са 2:1 и прекинула његов низ од две победе.

Гостујући тим је повео у 16. минуту голом Радомира Милосављевића, а седам минута касније вођство је дуплирао Владимир Големић из једанаестерца. Коначан резултат поставио је Душан Мићић у 83. минуту.

Борац је и поред пораза задржао друго место на табели, пошто је јуче Чукарички одиграо без голова са Радничим у Нишу. Екипа из Чачка сакупила је 37 бодова и има бод више од Чукаричког. Младост из Лучана је после друге узастопне победе осма на табели са 30 бодова.

Фудбалери Војводине наставили су победнички низ, пошто су на свом стадиону са 3:1 савладали Јагодину.

Војводина је везала и четврту првенствену победу од како је у новембру преузео тренер Ненад Лалатовић и заузима четврто место на табели са 34 бода, два више од Партизана који има утакмицу мање. Јагодина је на 14. месту са 16 бодова.

Стрелци за домаћина били су Лазар Росић у осмом и Огњен Ожеговић у 14. и 80. минуту. Гол за госте је у 47. дао Младен Поповић.

Војводина ће у среду играти против Новог Пазара у гостима у последњем колу првог дела првенства, док ће Јагодина дочекати Рад.

Резултати 21. кола Супер лиге Србије:

Петак:

Раднички - Чукарички 0:0

Субота:

Борац - Младост 1:2

ОФК Београд - Јавор 0:1

Спартак - Нови Пазар 2:0

Вождовац - Металац 1:0

Војводина - Јагодина 3:1

Црвена звезда - Радник 5:0 (Вијера 25, 34, 80, Катаи 57, Срнић 88)

Недеља:

Рад - Партизан (13.00)

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи