Oдбијена Платинијева жалба

Жалба првог човека Уефе Мишела Платинија, на суспензију од 90 дана коју је одредила Фифа, једногласно одбијена у Лозани.

Суд за спортску арбитражу (ЦАС) у Лозани одбио је жалбу председника Европске фудбалске уније (Уефа) Мишела Платинија на суспензију од 90 дана коју му је одредила Међународна фудбалска федерација (Фифа).

ЦАС је навео да је трочлано веће судија једногласно одлучило да одбије Платинијеву жалбу.

У саопштењу се наводи да суспензија од 90 дана "у овом тренутку не наноси непоправљиву штету Мишелу Платинију". ЦАС је, међутим, наредио Фифи да њен Етички комитет у јануару не продужи Платинијеву суспензију.

Платини је са одлазећим председником Фифе Сепом Блатером суспендован на 90 дана због "нелојалне исплате" од два милиона долара, колико му је платио 79-годишњи Швајцарац за консултантске послове.

Блатер је 2011. године исплатио два милиона долара Платинију за послове које је Француз обављао од 1998. до 2002. године. Обојица се суочавају са доживотним суспензијама.

Платинијева кандидатура за председника Фифе није разматрана због суспензије. Избори у Фифи одржаће се 26. фебруара наредне године

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи