Читај ми!

После Немачке, може ли Ваљак да освоји и Холандију?

Није пресудна, барем не у смислу да њен исход резултатски доноси или узима све, али је јако важна. Партизан неће у Алкмару изборити толико жељено и толико дуго чекано пролеће у Европи, али би позитивним резултатом (и одговарајућим исходом меча у Аугзбургу) своју позицију пред последњи меч Л групе Лиге Европе учинио кудикамо повољнијим.

Партизан је своју прву победу у групној фази неког европског такмичења после шест година остварио у једном заиста сјајном мечу у Београду, управо против вечерашњег ривала, на отварању такмичења у Лиги Европе. Био је то меч који је показао ону прву, свакако лепшу страну српског шампиона. Црно-бели су имали врло смислен посед, фудбалери одличну селекцију решења у завршној трећини терена, у средини су потпуно неутралисали неке врло опасне фудбалере ривала и, оно најређе ове сезоне, последњој линији су били тактички изразито дисциплиновани. Када се све то сабере и стави на гомилу, тријумф Партизана је био потпуно заслужен, чак је вероватно морао да буде и убедљивији.

АЗ Алкмар је од онда попунио екипу, неки фудбалери су "надошли" и то је тим који тренутно игра јако добро у домаћем шампионату. Сулудо је говорити о некаквој "холандској школи" сваки пут када се игра са тимом из ове земље, јер, напросто, не игра сваки тим на исти начин, али одређени принципи свима заједнички заиста постоје.

Ту, пре и изнад свега, се мисли на техничку дубину тима. АЗ је тим, а тренер Јон ван дер Бром то свакако наглашава, способан да кроз контролу лопте стигне до жељеног резултата. Због тога ће, не само најпробитачније за тим Љубинка Друловића вечерас, него вероватно и једино могуће бити да контролише простор. Тако је то у фудбалу - добијете једно или друго.

Партизан је тако стигао до прве победе у историји у Немачкој, као и прве победе у историји на гостовању у групној фази неког европског такмичења. Подједнак степен посвећености фудбалера систему и унапред припремљеним захтевима у игри биће неопходна и на АФАС стадиону у Алкмару.

Добра вест је да знамо да то овај тим Партизана може. Мање добра вест је да то често, из разлога које је тешко назрети споља, не ради.

АЗ Алкмар има једну победу до сада у такмичењу, и то против свакако најквалитетнијег тима, Атлетик Билбаоа. Баски јесу изашли у алтернативном саставу, али је победа против таквог противника свакако нешто што указује на квалитет тима.

Изостанак Мароканца Мунира Ал Хамдуија је нешто на чему би навијача Партизана морали да буду захвални, али је то екипа која и даље има неколико изванредних фудбалера. Први међу њима је свакако Маркус Хенриксен, репрезентативац Норвешке, који најчешће игра као средњи у навалној тројци у 4-2-3-1 систему.

Рајко Брежанчић, некада ђак Партизана и фудбалер Чукаричког, такође би требало да заузме своје место поред леве аут-линије.

Што се тиче Партизана, вратио се Андрија Живковић, а део тима, вероватно не стартних једанаест, биће коначно и Дарко Брашанац. Из повреда су коначно изашли и Абубакар Умару и Марко Јевтовић, али је Партизан у Холандију стигао само са једним штопером - Лазаром Ћирковићем. Сви остали су повређени, па ће до некадашњег фудбалера Рада да иде Иван Бандаловски, који је одиграо квалитетно у победи над Новим Пазаром у домаћем шампионату.

Мећ почиње у 19.00 часова и можете га пратити у директном преносу на РТС-у. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи