Бомбаш самоубица имао карту и покушао да уђе на стадион

Најмање један бомбаш самоубица је покушао да са картом уђе на национални фудбалски стадион у северном делу Париза, током меча између Француске и Немачке, преноси „Вол Стрит Џурнал". Његова намера је била да изазове стампедо на трибинама.

Како наводи један од редара и француска полиција, нападач је откривен током претреса на улазу стадиона, када је примећен његов прслук са експлозивом. Он је покушао да уђе на стадион петнаестак минута после почетка сусрета.

Када је откривен, почео је да се повлачи уназад, а онда је детонирао прслук.

Три минута касније још једна особа се разнела ван стадиона. Трећи бомбаш самоубица је детонирао експлозив у оближњем „Мекдоналдс" ресторану. Једна особа је погинула у овим нападима.

Експлозије су се догодиле током првог полувремена утакмице и сасвим јасно су се чуле унутар стадиона, као и на телевизијском преносу. Наравно, гласне експлозије нису новост на фудбалским стадионима, због чега је многима било потребно доста времена да их повежу за терористима.

Утакмица је одиграна до краја, а разлог због ког ништа није саопштено навијачима се може подвести под покушај сузбијања панике. Саме вести о нападима почеле су да колају трибинама касно у другом полувремену.

„Током другог полувремена почео сам да добијам вести о нападима у Паризу, али нисам одмах повезао то са експлозијама", каже један од навијача, Пјер Тисије, преносе француски медији.

Селектор Немачке, Јоаким Лев, истакао је после утакмице да се он уплашио одмах након што је чуо експлозије.

„Наравно да смо размишљали о томе, било је јако гласно. Могли сте само да нагађате шта се догодило", рекао је тренер светских првака, који су ноћ провели на стадиону, али су се безбедно вратили у домовину.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи