Читај ми!

Партизан сменио Милинковића, Друловић нови тренер

Управни одбор Фудбалског клуба Партизан сменио је тренера Зорана Милинковића и на ту функцију именовао некадашњег репрезентативца и члана црно-белих Љубинка Друловића.

Досадашњи селектор фудбалске репрезентације Македоније Љубинко Друловић нови је тренер Фудбалског клуба Партизан, рекао је потпредседник клуба Милорад Вучелић, преноси Бета.

Партизан је због незадовољавајућих резултата у првенству споразумно раскинуо уговор са тренером Зораном Милинковићем и на његово место поставио свог бившег играча Љубинка Друловића.

Потпредседник Партизана Милорад Вучелић рекао је новинарима на стадиону у Хумској да је Управни одбор једногласно одлучио да Друловић буде нови тренер. Друловић ће потписати уговор до јуна, уз могућност да се сарадња продужи.

"Честитам Друловићу на новој функцији, од њега се очекује да настави борбу за титулу и да настави добре резултате у Лиги Европе. У њега имамо пуно поверење, то је човек који је показао да хоће и сме", рекао је Вучелић.

Партизан је јуче у Сурдулици одиграо нерешено 2:2 са Радником, после вођства од 2:0 и заостаје за првопласираном Црвеном звездом 11 бодова, и то уз утакмицу више.

Актуелни шампион Србије је у 13 првенствених утакмица остварио шест победа, имао три ремија и претрпео четири пораза, односно има само једну победу у последњих шест кола.

"Партизан је и раније био у оваквим ситуацијама и Партизан увек мора да се бори за титулу", рекао је Вучелић.

На питање да ли би дошло до смене Милинковића да је Партизан победио Радник, Вучелић је рекао: "Шта би било кад би било, ја се тиме не бавим и то ме не занима."

Уговор са Друловићем биће потписан у петак, када се очекује и промоција. Он је захвалио Милинковићу и одао му признање.

"Милинковићу смо одали највеће могуће признање и од срца му честитамо на освојеној титули прошле сезоне, пласману у Лигу Европе и то што смо у том такмичењу први на табели. Са тугом смо се растали од њега", рекао је Вучелић.

Милинковић је био на стадиону Партизана, али није изашао на главни улаз већ је избегао окупљене новнаре. Вучелић је захвалио Фудбалском савезу Македоније на предусретљивости.

"Хвала им, рекли су да неће правити проблем, а и Љубинко је према њима био коректан", рекао је Вучелић.

Медији су спекулисали да ће Иван Томић преузети Партизан, али он остаје тренер Телеоптика, док ће донедавни тренер Телеоптика Игор Спасић имати нову функцију, али још није познато коју.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару