Матић о црвеном картону: Испао сам глуп

Фудбалски репрезентативац Србије Немања Матић рекао је да је испао глуп на утакмици са Португалијом због тога што је добио црвени картон.

"Суђење иначе не коментаришем, али је арбитар стално прекидао игру и без везе нам дао два црвена картона. Није дорастао да суди овакву утакмицу. Добио сам ударац и изнервирао сам се, поступио сам глупо", рекао је Матић новинарима после утакмице у Београду, а преноси Бета.

На том сусрету искључени су Немања Матић и Александар Коларов, који ће због тога пропустити почетак квалификација за Светско првенство.
Србија је поразом од Португалије са 2:1 завршила квалификације за континентални шампионат.

Матић је казао да играчи нису једини кривци за то што се Србија није пласирала на Европско првенство.

"Шта би било, кад би било... Јавности бих оставио да суди о томе. Ми нисмо једини кривци, све је почело од оног дрона на утакмици са Албанијом. Урадићемо све што можемо да исправимо ово", казао је Матић.

Када је реч о утакмици против Португалије, Матић је рекао да је његова екипа доминирала у свим сегментима током целе утакмице, али да је судија Давид Борбалан "сецкањем игре" спречио да уради нешто више.

Матић је такође истакао да му је драго што је на стадиону Партизана био велики број родитеља са децом и поред кише и лошег времена.

Душко Тошић је рекао да репрезентација неће имати изговора у следећим квалификацијама.

"Били смо бољи, изгубили смо и ништа нам друго не остаје него да анализирамо све ово и што боље се спремимо за наредни циклус. Нема изговора за следеће квалификације. Сада смо зрели и немамо права на грешку", рекао је Тошић.

Он је објаснио поруку Турцима због подигнута три прста у Албанији, што је изазвало велику буру.

"Нисам се никоме извинио, поносан сам, само сам објаснио шта значи тај потез. Рекао сам да ми је жао ако је то некога увредило", казао је Душко Тошић.

Лука Миливојевић је истакао да му је "јако жао" због пораза јер Србија "није заслужила" да изгуби од Португалије.

Са њим се сложио Адем Љајић.

"Није требало, али шта је - ту је, то је фудбал и главу горе. Заслужили смо више. Бољи смо на сваком окупљању, мислим да дуго нисмо одиграли боље, да смо неког тако разбили. Напредујемо", рекао је Љајић.

Љаљић је додао да суђење није било на нивоу, али да неће о томе да говори јер су "арбитри заштићени као председници држава".

Србија неће играти такмичарску утакмицу до септембра, када ће играти против Ирске у првом колу квалификација за Мундијал у Русији.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару