Читај ми!

Вучић: Не идем на утакмицу јер се све политизовало

Премијер Вучић је на конференцији за новинаре рекао да се све у вези са утакмицом Србија – Албанија политизовало, и да је то један од разлога што не иде у Албанију да бодри наше фудбалере.

Премијер Вучић је рекао да је у саопштењу о томе што не иде на утакмицу дао умирујућу изјаву и да није ставио на папир све оно што је хтео да каже.

Нагласио је да његова одлука да не иде у Елбасан није донета из безбедносних разлога, јер њега то не занима и прецизирао да уколико председник владе једне државе негде долази морају бити испуњени одређени услови, а нису. 

"Да би се председник Владе Србије појавио негде неки услови морају да буду испуњени. Занима ме да ли ће неко поштовати Србију", навео је Вучић, који је претходно разговарао са министром спољних послова Велике Британије Филипом Хамондом.

"Нисам добио гаранције да тамо неће бити људи о којима сам говорио. Нисам отишао јер би Србија била понижена", рекао је Вучић и додао да га безбедносни разлози не занимају, нити то што "неки магарац" прети његовим "наочарима из Сребренице". 

Одговарајући на питање, какве ће бити консеквенце албанском амбасадору Илиру Боћки, који није хтео да прими протестну ноту Министарства спољних послова због каменовања аутобуса, премијер је рекао да нико од високих званичника наредних шест месеци неће моћи да се састане са амбасадором Албаније.

Вучић је навео да је амбасадор поступио недипломатски, да амбасадори имају право на такву реакцију, а да Србија може да их у том случају прогласи персоном нон грата или да шест месеци не буде у контакту са представницима Србије.

"Моја одлука је да не кваримо односе на тај начин и шест месеци неће моћи да дође до мене, ни до других званичника. Такво понашање не може да се толерише", рекао је Вучић.

Премијер каже да жели да разуме Албанце, јер су они хтели да пошаљу најбољу слику а не такав инцидент, али да то ни на који начин не може да оправда недипломатске потезе албанског амбасадора.

Када је реч о каменовању аутобуса српске репрезентације у Тирани, Вучић је рекао да је било десетак камена и некултурног понашања. 

Вучић је додао да се сарадња са Албанијом наставља, да наши студуденти бораве у Тирани, као и да ће и он примити албанске студенте у Београду. 

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару