Читај ми!

Ноћ када је Тирана опустела

Албанска полиција раселила је у среду увече саобраћај из центра Тиране, намерна да спречи нове инциденте пред "историјски" меч у Елбасану. Претходно, градом су продефиловали аутомобили са којих су се вијориле албанске заставе и само једна налик оној коју је Исмаил Морина спустио на стадион у Београду.

Одмах затим аутомобили су нестали са главних градских улица, а убрзо затим и већина шетача.

Блокада саобраћаја у центру града део је широког безбедносног плана, који је умало пропао и пре него што је активиран, пошто је аутобус српске експедиције приликом доласка са аеродрома Ринас засут каменицама.

У том инциденту нико није повређен, а непун сат касније, у просторијама Фудбалског савеза Албаније састао се посебни штаб полиције, тајне службе, владе и фудбалских званичника, који су покушали да смисле како да без велике драме "преживе" изазове који их очекују у четвртак.

Учесници тог састанка нису били претерано заинтересовани да коментаришу безбедносне планове, али би ваљаност њихових одлука могла да буде стављена на озбиљна искушења већ у четвртак пре подне, када ће у Елбасан почети да пристижу навијачи.

Ноћ пред утакмицу, на улицама Тиране могло се видети свега неколико младића са обележјима главне навијачке групе "Кучи е зи", или "црвено-црни", који су се разишли у време прикладније за одлазак девојака из добрих породица, него припадника окореле навијачке групе.

Стигле су и групе навијача са Косова, препознатљивих по огромним албанским заставама исцртаним на хаубама. Неколицина је носила мајице или јакне са грбовима Ослободилачке војске Косова.

Власти тврде да током вечери није забележен ниједан инцидент.

Албанска полиција рачуна да ће у Елбасан стићи приличан број навијача који немају улазнице, али још увек остаје нејасно да ли ће за њих поред стадиона бити постављен велики екран на којем ће гледати утакмицу, или су власти од таквог плана, у последњих 48 сати, одустале.

Организаторима меча на руку иде и чињеница да у Тирани пљушти киша, а слично невреме очекује се и у четвртак, па се власти надају да пут Елбасана неће кренути претерано много залудног света.

Пут који води до хотела у којем је смештена репрезентација Србије потпуно је блокиран, а објекат чувају видљиве полицијске снаге. Још око 2.000 их је у приправности.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару