Читај ми!

Симовић: Правда је спора али достижна

Председник Спартака Драган Симовић изјавио је да је одлука о одузимању четири бода непринципијелна и да очекује да је другостепена комисија Фудбалског савеза Србије неће потврдити.

"Ангажовали смо адвокатску кућу и искористићемо апсолутно све фудбалске и ванфудбалске правне оквире и методе да покушамо да истерамо правду до краја, која је, чини ми се да је свакоме јасно, на нашој страни. Одлука о одузимању бодова је непринципијелна и тотални преседан и занима ме како мисле да реше ову пријаву која постоји против Партизана", рекао је Симовић агенцији Бета.

Дисциплинска комисија Фудбалског савеза одузела је Спартаку четири бода пошто је у утакмици са ОФК Београдом у првенству извео резервни тим. Такође, постоји и пријава против Партизана, који је за дуел са Новим Пазаром одморио неколицину стандардних играча како би били спремни за утакмицу са Стеауом у квалификацијама за Лигу шампиона.

ОФК Београд је 26. септембра на Карабурми са 2:0 победио Спартак у утакмици 11. кола Суперлиге, у којој је суботички клуб играо са резервним саставом. На том сусрету је наступило 11 играча Спартака, који су у првих 10 кола играли укупно 822 минута.

Спартак је у образложењу навео да је извео комбиновани тим против ОФК Београда јер је желео да одмори екипу уочи дуела са Црвеном звездом.

"Не видим шта је проблем што смо против Црвене звезде хтели да одиграмо јаку утакмицу. Шта би се десило да смо победили ОФК па изгубили од Звезде. Ова шпанска серија под хитно мора да се заврши и да се ово реши на много озбиљнији начин него што се покушава решити", рекао је Симовић. Он је навео да клуб није намерно жртвовао утакмицу са ОФК Београдом, већ да је играо "са највећим могућностима у датом моменту".

"Тренер је образложио: четири-пет играча је било повређено, пар играча у лошој форми, неки су тек потписали уговор и смешно је причати о стандардним играчима. Немамо грама проблема са тим шта се дешавало на Карабурми. Правда је спора али достижна и убеђен сам да ће другостепена комисија ФСС мало дубље ово сагледати и да неће потврдити одлуку", рекао је Симовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару