Милинковић: Партизан је имао веће кризе, изаћи ће и из ове

Топло. Хладно. У Европи сјајно, са више победа него што су се и најоптимистичнији навијачи надали. У домаћем првенству ни изблиза слично, са већ четири кикса у девет одиграних кола. Зоран Милинковић, тренер шампиона из Хумске, уочи меча са Радом покушао је барем делимично да објасни због чега постоји толики јаз између онога што Парни ваљак приказује против иностраних и (ипак слабијих) домаћих екипа.

Тренер Партизана Зоран Милинковић рекао је да ће, по питању свог статуса али и сви осталих ствари, урадити само оно што је у интересу клуба из Хумске.

"Мени је велика част што сам тренер Партизана, докле год сам ту, ја ћу изгарати за црно-беле. Мој статус ни једне једине секунде није споран, али постоје људи који размишљају о томе и шта год они сматрају да је исправно, што се тиче мог статуса, ја сам увек на располагању", рекао је Милинковић.

Партизан у среду дочекује екипу Рада у утакмици шестог, одложеног кола Супер лиге Србије, али већи део конференције Милинковић је одговарао на питања везана за његов статус у клубу после низа слабијих резултата у домаћем шампионату, који посебно долазе до изражаја када се упореде са одличним издањима црно-белих у Европи.

Прошлог викенда Партизан је одиграо 0:0 са Радничким из Ниша, а после утакмице са трибина се чуло: "Кизо, одлази".

Црно-бели су трећи на табели са 16 бодова, имају меч мање, али и десет бодова мање од првопласиране Црвене звезде, односно четири од Јавора који је на другом месту.

"Кад не будем био на клупи Партизана, ја ћу са својом децом отићи на југ. Стојим на располагању за све што је у најбољем интересу за Партизана", навео је Милинковић.

"Искрено, ја се никоме не инатим, никоме не желим да правим проблем, не седим у Партизану да бих сачекао отказ, а онда потрчао да тужим клуб. Зоран Милинковић то неће никада да уради. Никада. А знате зашто? Зато што сам одрастао у овом клубу, волим Партизан, знам какве проблеме има и зато што знам да је потребан сваки евро за развој стотине деце", навео је он.

Милинковић је рекао да је он најмањи проблем, али да ће, док је у клубу, веровати у оно што ради.

"Борићу се свим срцем и жешће него раније. Покушаћемо да нађемо излаз из ове ситуације. Ако неко из клуба сматра да то није довољно, ја стојим увек на располагању. Партизану се то дешавало много пута у историји и верујте да то није спорно", казао је он.

Упитан да ли би другачије размишљао да није у Партизану и да игре црно-белих посматра са стране, као навијач.

"Ја бих увек тренера подржао. Не говорим о себи, али за све проблеме у српском фудбалу су криви тренери... Од кад смо почели сезону ми смо одиграли 16 утакмица, десет смо добили. Можда је наш највећи грех што нисмо победели свих 16. Да ли то могу Реал, Барселона? Погледајте резултате Аугзбурга и Алкмара, па и њима не иде добро у првенству", рекао је Милинковић.

"Црвена звезда има лепу предност, али све закључке треба донети на крају, био ја у Партизану или не. И Звезда је прошла кроз кризу, али је изашла из тога. Можда ја нећу бити на клупи, али и Партизан ће наћи свој пут... Не верујем да су за све проблеме у српском фудбалу једини кривци тренери", навео је Милинковић.

Говорећи о предстојећој утакмици са Радом, Милинковић је рекао да је тим са Бањице "добро укомпонован, леп спој младости и искуства".

"На крилима победе из Новог Сада доћи ће код нас. Рад је показао да уме да игра са највећим клубовима у земљи. Не чека нас лак задатак, али на нама је да дамо све од себе и направимо један мали корак напред", рекао је Милинковић.

Милинковић је навео да ће Партизан посебно морати да обрати пажњу на добру транзицију и добре контранападе Рада.

"Против Радничког нисмо направили оно што смо желели, али има заиста још много да се игра и док се игра, шанса постоји. Партизан је у својој историји имао и веће кризе, али је увек налазио начин да изађе из тога. Верујем да ће бити тако и сада", навео је Милинковић.

Утакмица одложеног 6. кола Супер лиге Србије између Партизана и Рада на програму је сутра од 18.30 у Хумској 1.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару