Фергусон: Желео сам да Гвардиола буде мој наследник

Легандарни менаџер Манчестер Јунајтеда Алекс Фергусон открио је да је Пеп Гвардиола одбио да га наследи на Олд Трафорду. Фергусон је обелоданио и да је коначну одлуку да напусти Олд Трафорд донео после смрти сестре близнакиње своје супруге Кети.

Фергусон је желео Пепа Гвардиолу пре Дејвида Мојеса. То се, углавном, и дало наслутити. Али је пре Дејвида Мојеса узео у обзир и Жозеа Мориња, Карла Анчелотија, Јиргена Клопа, Луја ван Гала...

"Вечерао сам са Гвардиолом у Њујорку 2012. године, али нисам могао ништа да му предложим, јер мој одлазак још није био у плану. Дивио сам му се, већ тада освојио је велики број трофеја са Барселоном. Замолио сам га да ме назове пре него што прихвати понуду неког клуба, али није то урадио и завршио је у Бајерну", открио је Фергусон.

Он је додао да су приликом избора неговог наследника у обзир узети сви елитни тренери, укључујући и тренутног менаџера Јунајтеда Луја ван Гала.

"Када смо почели да тражимо замену, схватили смо да је неколико кандидата недоступно. Било је очигледно да је Жозе Морињо дао реч Роману Абрамовичу да ће се вратити у Челси и да ће га Карло Анчелоти заменити у Реалу. Знали смо и да је Јирген Клоп срећан у Дортмунду, док је Ван Гал у међувремену преузео селекцију Холандије", објаснио је Фергусон.

Њега је на клупи "ђавола" после 26 година заменио Мојес, који је за мење од годину дана добио отказ због лоших резултата.

"Изабрали смо Мојеса. Он је био доследан у свом послу са Евертоном, провео је тамо 11 година и стално је показивао жељу за победама. Када је изабран, медији су били одушевељени јер је дошао британски менаџер. Нажалост, није све добро функционисало за Дејвида", нагласио је 73-годишњи Шкот.

Фергусон је на клупи Јунајтеда седео од 1986. до 2013. године и за то време освојио 38 трофеја, између осталог 13 титула Премијер лиге, два трофеја у Лиги шампиона, један Суперкуп Европе, пет у ФА купу и четири у Лига купу.

Он је недавно открио да је разлог због кога је одлучио да коначно напусти клуд са Олд Трафорда смрт сестре близнакиње своје супруге Кети.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару