Звезда се прошетала Јагодином, увећала предност на врху

Црвена звезда је савладала у гостима Јагодину са 3:0 у првој утакмици 10. кола Суперлиге Србије. Славољуб Срнић зарадио два жута картона. Остале утакмице ће се играти током викенда.

Фудбалери Црвене звезде савладали су у Јагодини истоимену домаћу екипу са 3:0 (2:0), у првој утакмици 10. кола Суперлиге Србије.

Тим тренера Миодрага Божовића наставио је са сјајним партијама у националном првенству и укупно осмом победом, седмом у низу, учврстио вођство на табели са 26 бодова.

Божовић је на терен Градског стадиона у Јагодини извео победничку једанаесторицу са вечитог дербија, који су поново оправдали поверење и већ у првом полувремену стекли два гола предности.

Најпре је Славољуб Срнић у 7. минуту постигао дебитантски погодак од повратка у редове црвено-белих, када се најбоље снашао после продора Александра Катаија и сместио лопту у мрежу.

Двадесетак минута касније дебитантски гол постигао је и Срђан Плавшић, појачање из суботичког Спартака, који је повећао вођство Београђана на асистенцију Катаија.

У другом полувремену темпо је спласнуо, црвено-бели су рутински чували предност, а Јагодинци безуспешно настојали да дођу барем до почасног гола, иако су створили неколико лепих шанси.

Госте је у 69. минуту задесио пех, јер је због повреде игру морао да напусти Мичел Доналд, а десет минута касније стрелац водећег гола Славољуб Срнић морао је ван терена због два жута картона.

Иако са играчем мање, црвено-бели су у финишу сусрета потврдили тријумф голом Вијеире.

После вечерашње победе Црвена звезда бежи чак 11 бодова актуелном шампиону Партизану, који има две утакмице мање.

Јагодина је претрпела пети пораз ове сезоне, остала на дну табеле и наставила "црну серију" против Црвене звезде од које је изгубила све мечеве на свом терену у последњих седам сезона.

Јагодина - Црвена звезда 0:3 (Срнић 7, Плавшић 29, Вијеира 86)

У осталим мечевима 10. кола Суперлиге сутра од 16 сати играју Спартак - Борац Чачак, од 19 Металац - Радник Сурдулица, Јавор Ивањица - Чукарички, Младост Лучани - Вождовац, Нови Пазар - ОФК Београд и Војводина - Рад, а у недељу, такође од 19 сати, Партизан - Раднички Ниш.

Табела: Црвена звезда 26 бодова, Јавор 19, Војводина 16, Партизан 15, ЦЦукарички и Борац по 14, Раднички 13, Нови Пазар 12, Спартак 10, Рад, Вождовац и Металац по 9, Младост 8, ОФК Београд, Радник и Јагодина по 6.

Божовић: Тешко смо дошли до победе

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић рекао је да су његови фудбалери тешко победили Јагодину, иако то са стране није тако изгледало.

"Ова победа нам је тешко пала, иако тако не изгледа. Имали смо 2:0 у првом полувремену, требало је тада да завршимо утакмицу, али нисмо", рекао је Божовић после меча.

У других 45 минута сусрета на градском стадиону у Јагодини црвено-беле су задесили пехови, јер су због повреда терен морали да напусте Луис Ибањез и Мичел Доналд, а стрелац водећег гола Славољуб Срнић зарадио је други жути картон.

"Колико смо ми били бољи у првом, толико је Јагодина била у другом полувремену. Били смо некако смушени, изгубили смо нит игре, а догодиле су нам се и повреде. Још увек немам никакве информације о томе колико су озбиљне. Ибањеза смо превентивно извели из игре, јер се пожалио на бол у предњој ложи, Доналд је повредио пету, али делује да ће све бити у реду. Задовољство због победе увек постоји, али жао ми је због изласка Срнића и Доналда", закључио је Божовић.

Тренер Јагодине Миљојко Гошић oбјаснио је да његови играчи нису испунили план.

"Имали смо лошу поставку, требало је играчи у задњој линији да шире игру, нисмо хтели да се бранимо са петорицом. Али, они су играли уско, а не по боковима, управо одакле смо примили голове. Ми смо утакмицу изгубили у првом полувремену, јер нисмо добро поставили утакмицу. Честитам Звезди на заслуженој победи, идемо даље", рекао је Гошић.

Ток меча:19.55 - Крај меча. 

19.45 - ГОЛ! Трећи гол за Звезду, која игра са играчем мање, пошто је због два жута картона игру напустио Славољуб Срнић. Стрелац трећег гола је Хуго Вијеира. 

19.00 - Почело је друго полувреме. 

18.50 - Полувреме. 

18.30 - ГОЛ! Срђан Плавшић је удвостручио предност Црвене звезде. 

18.07 - ГОЛ! Црвена звезда ос седмог минута води са 1:0, стрелац је Славољуб Срнић.

18.00 - Почео је меч у Јагодини.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару