Читај ми!

Абубакар Умару играч недеље у Лиги Европе

Абубакар Умару је проглашен за најбољег играча недеље у Лиги Европе. Јунак победе фудбалера Партизана над АЗ Алкмаром Абубакар Умару рекао је да је победа над АЗ-ом добродошла после пораза од Црвене звезде у првенству. Партизан је у четвртак увече на свом стадиону савладао холандски АЗ Алкмар са 3:2 и тако победио на почетку групне фазе Лиге Европе.

Фантастичан меч и два гола које је постигао нису остали незапамћени, Абубакар Умару је победио на гласању за најбољег играча недеље у Лиги Европе. Анкета је обевљена на званичном порталу Уефе. Абубакар је добио највише гласова – 43 одсто, испред Сосе који је добио 34 одсто и играча Аугзбурга Адуриза са 13 одсто.

Двоструки стрелац Абубакар Умару је новинарима после утакмице са АЗ Алкмаром истакао њену посебну важност после изгубљеног дербија.

"Још пре почетка утакмице смо знали колико је битна, поготово јер знамо каква је била она прошла. Играли смо за наше навијаче који су били уз нас и дали нам енергију да заборавимо на оно што је било против Црвене звезде", рекао је Абубакар.

Двоструки стрелац Абубакар је казао да су његови голови плод добре игре целе екипе.

"Сви су играли како треба и дали све од себе. Дао сам голове захваљујући екипи, као и навијачима који су дошли на стадион", казао је Абубакар.

Камерунски нападач је један од најбољих играча Партизана ове сезоне, што су препознали и навијачи, који су му скандирали име током сусрета са АЗ-ом

"Добар је осећај када навијачи скандирају моје име, али ја желим да дам максимум без обзира на то да ли је добар или лош дан за мене", рекао је он.

Абубакар је истакао да се нада наставку голгетерске серије.

"Није ушло против Звезде, то је био лош дан, али увек глава горе! Радим поштено свој посао", рекао је Абубакар.

Фудбалер АЗ Алкмара Рајко Брежанчић рекао је да је Партизан више желео победу од његовог тима и честитао је београдском клубу на заслуженом тријумфу.

"Партизан је, једноставно, више желео победу од нас. Знам много о Партизану, како се овде и шта ради, али катастрофално смо почели утакмицу, превише лоше", рекао је Брежанчић новинарима у Београду.

"Рекао сам у свлачионици да морамо да издржимо првих 20 минута, али ето, примили смо тај гол у 10. минуту... Нисмо издржали ни два, а не 20 минута", казао је Брежанчић.

Партизан ће у следећем колу гостовати код Аугзбурга, 1. октобра.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару