Читај ми!

Милинковић: Више је него очигледно да сам погрешио

Зоран Милинковић је признао грешку у одабиру формације, тактике уопште, у 149. "вечитом дербију". Очекује да ће се Партизан издићи изнад непријатног момента у коме се сада налази, да ће поновити одличну игру са старта сезоне и савладати АЗ Алкмар у уводном мечу Лиге Европе. Утакмица првог кола Л групе Лиге Европе између Партизана и АЗ Алкмара игра се од 21.05 на стадиону у Хумској и можете је пратити у директном преносу на Првом програму РТС-а.

Много су прошли фудбалери Партизана у последња два месеца. Имали су сјајан почетак сезоне, блиставе партије у домаћем шампионату и, посебно, квалификацијама за Лигу шампиона. После пет година су успели да стигну до плеј-офа за улазак у најквалитетније фудбалско такмичење, и то после импресивне победе у двомечу са Стеауом.

Онда, као у негативу. Пораз од Војводине је дошао као последица неких заиста несхватљивих индивидуалних грешака. А онда је уследио и много болнији пораз, онај од Црвене звезде у вечитом дербију. Од тада па до данас, један дан пре почетка такмичења у Лиги Европе и меча са холандским АЗ Алкмаром, опет се свашта издешавало. Илија Столица, помоћник Зорана Милинковића, напустио је напрасно стручни штаб, у којем је имао проминентну и веома важну улогу.

Према различитим наводима, управа клуба из Хумске већ је почела да трага за заменом тренера који је донео последњу титулу Партизану.

Ово је, дакле, контекст у којем фудбалери шампиона Србије покушавају да стигну до вредне победе у једном изузетно јаком такмичењу, какво недвосмислено јесте Лига Европе. У претходним сезонама тих победа је било мизерно мало.

"За ову генерацију Партизана наредни меч је велики изазов. Респектујемо АЗ Алкмар. Доста су променили тим у односу на прошлу сезону, али имаће шта да покажу. Играју типичан холандски фудбал, офанзиван, и неће бити лако. Очекујем реакцију мојих играча, да покажу да нису заборавили да играју фудбал и да уз добру игру надвисе противника", рекао је Милинковић.

Он је поручио да очекује занимљиву и неизвесну утакмицу против АЗ Алкмара.

"Очекује нас отворен меч. Покушаћемо да превазиђемо проблеме у дефанзиви. Сви играчи су спремни. И опорављени Фабрисио ће бити у саставу".

Милинковић је додао да је екипи тешко пао пораз минулог викенда од Црвене звезде.

"Ми који смо одрасли овде знамо шта значи дерби. Ми јесмо професионалци, али смо и навијачи Партизана. Момци су свесни ситуације, али она се превазилази мукотрпним радом и добрим играма у мечевима који долазе. Не могу да кажем да је иста атмосфера, јер није исто када се побеђује или губи, али је добра. Има пуно да се игра, а неки већ мисле да је првенство готово. Ово су исти играчи који су елиминисали Стеауу, остварили важну добит за клуб и без обзира на то ко шта прича, верујем у тим и његов потенцијал", рекао је Милинковић.

Велико питање после 149. вечитог дербија јесте одабир система у којем је Партизан играо. Утисак од кога се не може побећи јесте да су црно-бели, који су први пут од почетка сезоне играли са два задња везна у 4-2-3-1 формацији, били недовољно присутни на средини терена. 

"Очекивао сам да ћемо да их изненадимо, али моја процена није била добра. Више је него очигледно да сам погрешио", признао је искусни стручњак.

Није лако тренеру Партизана ових дана. И до њега долазе гласови о могућој смени.

"Издржаћу. Фокусиран сам на то што радим и не бих ишао ван терена . До мене долазе непријатни моменти, али морам да их превазиђем".

Милинковић није желео превише да коментарише одлазак Илије Столице.

"Захвалио бих Столици и пожелео му пуно успеха у каријери. Не бих желео да дуже ширим причу зашто је отишао, прави саговорник је Илија", закључио је Милинковић.

Првотимац црно-белих Марко Јевтовић, као уосталом и сви његови саиграчи, нада се победи над АЗ Алкмаром, тимом који стиже из врло јаке холандске Ередивизије.

"Свесни смо да нас очекује тежак меч. АЗ је мало лошије ушао у сезону, али знамо да су квалитетан ривал. Добра игра би нам пуно помогла, како бисмо превазишли нешто лошије резултате", наглашава млади везиста.

Утакмица првог кола Л групе Лиге Европе између Партизана и АЗ Алкмара игра се у четвртак од 21.05 на стадиону у Хумској. Пренос пратите на РТС-у.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару