Читај ми!

ФК Нови Пазар: Службена лица се оглушила на националистичке повике

Фудбалски клуб Нови Пазар упутио је званичан допис и критику Заједници суперлигаша због тога што службена лица, на првенственој утакмици између тог клуба и Борца у Чачку, нису реаговала после националистичких скандирања присталица домаћег тима.

Фудбалски клуб Нови Пазар саопштио је да службена лица на првенственој утакмици између тог клуба и Борца у Чачку нису реаговала после националистичких скандирања присталица домаћег тима.

"У понедељак смо упутили званичан допис и критику Заједници суперлигаша због националистичких скандирања на утакмици у Чачку, на која су се оглушила сва службена лица, од делегата (Александра Грдинића) до главног судије (Игора Стојилковића). У више наврата смо скренули пажњу делегату на повике с трибина, на шта нам је одговорио да не може ништа да учини и да ће се гледаоци смирити", наводи се у синоћном саопштењу пазарског суперлигаша.

"Имали су обавезу да прекину утакмицу. Aли тек кад је представник нашег клуба демонстративно напустио клупу и изашао са стадиона, делегат је дао инструкције официјалном спикеру, који је у 92. минуту позвао публику да фер и спортски навија, као и до тог тренутка", додају Новопазарци.

Борац је у деветом колу Суперлиге Србије у недељу победио на свом терену екипу Новог Пазара са 3:0, а челници гостујућег тима оценили су да је скандалозно да делегат и судија дозволе да се утакмица игра у неспортском амбијенту.

"Остали су глуви и слепи. Свакодневица је да се с трибина чују повици 'Србија Србима', 'Пале ми се џамије', 'Сваки Турчин зна, свака була зна, да је Обилић, српски син, заклао Мурата'. Кад се слично догоди у Новом Пазару, прекидају се утакмице, повлаче се играчи с терена, наш клуб буде кажњен, а у новинама се пишу фељтони о национализму. Кад се то дешава на другим стадионима, сви ћуте: делегати, судије, Фудбалски савез Србије и медији", наводи се у саопштењу Новог Пазара.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару