Нови "орлићи", старе навике

Млада репрезентација Србије, састављена од "Литванаца" (омладинских првака Европе 2013. године) и "Новозеланђана" (првака света за узраст до 20 година), успешно је отпочела квалификације за Европско првенство. У Горњем Милановцу савладана је недорасла селекција Литваније са 5:0.

Деби на клупи младе репрезентације Србије имао је Томислав Сивић. Његово именовање изазвало је бројне негативне коментаре, и то не само због тога што је дошао као замена за Вељка Пауновића, који је, пак, одлучио да не настави даље рад као селектор у систему Фудбалско савеза Србије. Иако победа над лимитарном селекцијом Литваније није и не сме да буде "бенчмарк" могућности једне српске селекције, након победе од 5:0 једноставно морате да будете задовољни.

Србија је играла у ромбу на средини терена и са два напача, у ономе што је најбоље представити као 4-3-1-2 формација. На голу је био Борус Радуновић, момак који је недавно из Рада прешао у италијанску Аталанту. Испред њега стајала је уиграна четворка - Антонов, Бабић, Вељковић и Гајић. У вези су играли Здјелар, са његове стране капитен Максимовић и Грујић, а испред Милинковић - Савић, док су два играча у шпицу били Урош Ђурђевић и Огњен Ожеговић.

Квалитет - играчки, технички, тактички - је сасвим јасно био на страни наше селекције. Литванци су играли са три централна бека, али су и два спољна играча били увек са њима у линији, што значи да су гости са Балтика стајали у 5-3-2 формацији готово све време. Били су јако плитко, покушали су да увек са најмање осам играча буду иза лопте, што је остављало огроман простор нашој селекцији да са великом дозом мирноће гради нападачке акције. Они су то радили врло успешно...

Голове за Србију постизали су Урош Ђурђевић (29, 36. пенал), Сергеј Милинковић - Савић (44, 75. минут) и Огњен Ожеговић (49. минут).

Наредну утакмицу у квалификацијама за Европско првенство које се 2017. године игра у Пољској наш тим игра против надоре, 7. октобра, такође на свом терену.

Нa првенствo ће се плaсирaти пoбедници групa, дoк ће четири нaјбoље другoплaсирaне репрезентaције из свих девет групa игрaти бaрaж зa јoш двa местa нa првенству.

Први пут у истoрији еврoпских првенстaвa зa игрaче дo 21 гoдине нa зaвршнoм турниру учествoвaће 12 нaјбoљих земaљa Стaрoг кoнтинентa. Дo сaдa је нa финaлнoм турниру нaступaлo oсaм нaјбoљих еврoпских селекцијa.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару