Читај ми!

Вељко Пауновић напустио ФСС: Време је за искорак

Вељко Пауновић, који је као селектор Србији донео титулу шампиона света за узраст до 19 година, напушта Фудбалски савез Србије и посветиће се клупској тренерској каријери.

Селектор омладинске репрезентације Србије која је на Новом Зеланду постала првак света Вељко Пауновић напустиће Фудбалски савез Србије (ФСС) јер жели да се посвети клупској каријери, потврдио је потпредседник ФСС-а Саво Милошевић за Вечерње новости, преноси Танјуг.

"Имали смо велику жељу да Вељко настави рад у ФСС-у, али га после свега оствареног у потпуности разумемо. Мислим да је његова одлука потпуно природна јер жели свакодневан рад у клупском фудбалу", рекао је Милошевић.

Пауновићу је истекао уговор са ФСС-ом и на Милошевићу је да пронађе замену.

"До краја месеца биће познато име селектора који ће да предводи селекцију до 21 годину. Желим да, испред Савеза, захвалим Вељку на, верујем, обострано доброј сарадњи и свему што је учинио за наш репрезентативни фудбал", закључио је Милошевић.

Пауновић: Време је за искорак

Доскорашњи селектор омладинске фудбалске репрезентације Србије Вељко Пауновић потврдио је агенцији Бета да није прихватио понуду да буде селектор за играче до 21 годину и додао да му је та одлука тешко пала.

"Са Фудбалским савезом Србије (ФСС) сам још пре Светског првенства на Новом Зеланду разговарао о продужетку сарадње... После великог успеха на Мундијалу, размислио сам о свему и свим околностима и донео одлуку да наставим даље. Тешко ми је пала та одлука, али је то сасвим природан процес, како за мене, тако и за момке, јер је време да се окренемо сениорском нивоу и професионалном фудбалу. Време је да се направи корак", рекао је Пауновић.

Вељко Пауновић је водио омладинску репрезентацију Србије до титуле светског шампиона пре месец дана на Новом Зеланду.

Овај 37-годишњи тренер је додао да је од ФСС-а добио понуду да предводи репрезентацију за играче до 21 годину, али да ју је одбио јер жели да се посвети клупској каријери.

"Конкретно није била ниједна понуда, нити једног клуба, нико ме није контактирао... Само је ово корак који следи сам по себи и сасвим је логичан. Како и момци настављају свој развој на сениорском нивоу, тако и ја идем даље. Надам се да ћу постати део неког пројекта, као овог са ФСС-ом, који ће ме мотивисати на најбољи могући начин", рекао је он.

Пауновић је захвалио Фудбалском савезу Србије на указаној прилици и веома доброј сарадњи и додао да ће увек бити на располагању.

"Наравно, ово није крај наше сарадње. Ја ћу увек бити ту, као и до сада. Увек ћу ФСС-у стајати на располагању на било који начин", закључио је Пауновић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару