Читај ми!

Терзић: Честитији смо и часнији од свих из Партизана и ФСС-а

Бурно (ово је намерни еуфемизам) је било на конференцији за медије на Стадиону "Рајко Митић", на којој је говорио генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић. Они (Партизан), такви, прљави, воде борбу против лоповлука. То је позната реторика из Кошаркашког клуба Партизан, рекао је Терзић. Он сматра да су хајку на клуб организовали Томислав Караџић и његов "потрчко" Миливој Мирков. Наравно, рекао је још много тога...

Утакмица између ОФК Београда и Црвене звезде, због познатих локалних аномалија одиграна на Врачару, на стадиону Обилића, имала је интересантан ток, а највише је пажње изазавао сам њен епилог.

Меч у првом колу Суперлиге није се ни завршио, а већ је о њему звонила, брујала, звечала и штошта још читава фудбалска, па и не само фудбалска Србија. Да ли је ОФК Београд пустио Црвену звезду да победи у другом полувремену утакмице првог кола Суперлиге Србије? Чак су и навијачи Црвене звезде неколико пута иронично скандирали, уверени да је управо то посреди.

Након много халабуке, пре свега по интернет медијима, генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић решио је да се обрати јавности.

„Одлучили смо се на конференцију за штампу због разних медијских спекулација и изјава. Ово је оркестрирана кампања (председника ФСС-а) Томислава Караџића и његовог генерала (комесара за интегритет такмичења) Миливоја Миркова. Они би требало да се уздрже од коментара, докле год не буду имали чврсте доказе да је било нечасних радњи", почео је Терзић причу, праћену карактеристичним гестикулацијама.

"Они (Караџић и Мирков, прим. аут.) имали су два циља – први је да да се већ на старту шампионата дискредитује Црвена звезда и да посебан медијски фокус буде на свим њеним наредним утакмицама, а други да дискредитују Звезду пред предстојеће изборе у ФСС-у. На тај начин би прилепили Звезди да све што долази из ње јесте негативно по српски фудбал", поручио је Терзић.  

"Ми позивамо Уефу, Интерпол и остале органе да истраже све. Партизан је под патронатом Караџића играо пријатељске мечеве у првенству и почињао првенство са 30 бодова више од Црвене звезде. Доста је било више бацања прашине у очи", рекао је Терзић, уз кога су, пред представнике медија, изашли и председник клуба Светозар Мијаиловић и спортски директор Блажо Раосављевић.

Терзић уверава да се иза свега крију покушаји да се нашкоди екипи са Стадиона "Рајко Митић".

"Звезда је на добром путу да се стабилизује и освоји титулу. Довели смо најбољег тренера. И сада, у режији Томислава Караџића и његовог потрчка Миркова, овакве оптужбе. Милорад Вучелић каже да је ова утакмица била криминал, а не зна колико играча има на терену."

Терзић је врло често помињао "вечитог ривала":

"Немојте да се подсећамо свих утакмица Партизана. Оне са Пазаром на почетку претпрошле сезоне. Или са Вождовцем у пролећном делу претходне сезоне. Они, такви, прљави, воде борбу против лоповлука. То је позната реторика из Кошаркашког клуба Партизан."

"Честитији смо и часнији од свих из Партизана и ФСС-а! Шта очекују, да им се поклонимо? Црвену звезду њима таквима сигурно нећемо препустити", говорио је Терзић тада већ видно узбуђен.

Он је нагласио да је Црвена звезда спремна за било какву истрагу, али пре свега за ону која би обухватила претходних осам година, које су, како каже, довеле до банкрота црвено-белих. 

"Морамо да учинимо све да лига буде квалитетнија и поштенија. Без манипулација са врха, али и са бокова. На последњој седници Заједнице суперлигаша закључили смо да сами креирамо амбијент у лиги. Лига није боља нити гора него остали сегменти друштва у којем живимо", рекао је Терзић.

Убрзо се, потом, ипак вратио мање "алтруистичним" темама.

"Сви знамо ко је 'капо ди тути капи' (итал. capo di tutti capi – шеф свих шефова) српског фудбала. И знако ко контролише судијску организацију, а да је она увек у служби Партизана."

А онда и о самом поводу за овај ад хок скуп на Маракани.

"Kако се то намешта утакмица кад неком даш шест голова?", упитао је Терзић и наставио:

"Унапред је припремљена прича – Терзић је дошао у Звезду из ОФК Београда. Како год да се завршило било би нерегуларно. Имате ли ви доказа да је утакмица намештена? Звезда је одиграла утакмицу часно и поштено и победила са 6:2", децидиран је био Терзић.

И на крају излагања, које је имало све одлуке нешто дуже вожње на неком баш великом ролеркостеру, Терзић се вратио помирљивим тоновима.

"Звезда ће као највећи клуб на овим просторима учинити све да смири тензије. Позваћемо људе из ФК Партизан на разговор. Много више разлога ми имамо да коментаришемо њихове утакмице, али ми то не радимо", закључио је Терзић, подједнако црвен од врућине и бременитости тема којима се бавио.

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару