Дозвољено шест странаца у Суперлиги

Неколико занимљивих одлука донето је данас у Фудбалском савезу Србије. Број странаца које суперлигашке екипе могу да имају у протоколу повећан је на шест. Славиша Кокеза је нови потпредседник ФСС. Нови селектор репрезентације до 18 година биће Иван Томић.

Извршни одбор Фудбалског савеза Србије изразио је посебно задовољство због освојене титуле првака света генерације до 20 година на Новом Зеланду и закључио да то представља подстрек и путоказ свим националним селекцијама.

На састанку у Старој Пазови оцењено је да пласман младе репрезентације на завршни турнир Европског првенства у Чешкој такође представља успех, али да учинак на самом турниру захтева подробну анализу, која ће уследити.

Што се А селекције тиче, закључено је да је шанса за учешће на ЕП у Франуској умањена после пораза у Данској, али "док постоји шанса трајаће и нада у пласман на велико такмичење".

За новог селектора репрезентације до 18 година званично је постављен Иван Томић.

Састанку ИО претходила је седница Одбора за хитна питања ФСС на којој је актуелни председник ФС Београда Славиша Кокеза именован за потпредседника ФСС.

Тако национални савез сада броји петорицу потпредседника који имају специјализована задужења у раду. Иван Ћурковић задужен је за међународне односе, Саво Милошевић брине о репрезентативним селекцијама, Славиша Кокеза је задужен за домаће такмичење, Горан Милановић за односе међу регионалним савезима, а Жељко Којић за секторе финансија и маркетинга.

ИО ФСС усвојио је извештај такмичарских органа ФСС и извештај о раду Судијске комисије ФСС за сезону 2014/15, а у посебној тачки дневног реда усвојен је нови Правилник о судијама и суђењу ФСС на основу којег су утврђене листе судија и посматрача суђења за такмичење у Супер лиги у сезони 2015/16.

Чланови нове Судијске комисије ФСС: Зоран Петровић (делегирање судија Суперлиге), Драган Радуловић (делегирање судија Прве лиге Србија), Душан Мракић (анализа суђења Суперлиге), Ђорђе Жутић (анализа судења Прве лиге Србија), Мирко Симић (делегирање посматрача суђења Супер и Прве лиге Србија).

Листа судија Суперлиге (Елит група): Милорад Мажић (Врбас), Мајо Вујовић (Нови Сад), Александар Васић (Нови Жедник), Владо Глођовић (Врбас), Милан Илић (Ћуприја), Бојан Николић (Крагујевац), Ненад Ђокић (Ужице), Дејан Филиповић (Београд), Данило Грујић (Ниш) и Срђан Јовановић (Београд).

У складу са закључцима Заједнице Суперлиге, прихваћена је иницијатива да се обавезност поседовања реклектора на стадионима где се играју утакмице овог такмичења продужи за шест месеци, дакле до почетка пролећног дела сезоне.

И на крају, али не и најмање важно, прихваћено да се поред четири страна играча у клубовима Суперлиге (који могу да буду у протоколу) дозволи и могућност да два играча са простора бивших југословенских република немају статус странаца.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару