Величанствена Аргентина у финалу Копа Америке

Једном је морало да се догоди. Толика количина индивидуалног талента морала је да профункционише, једноставно да „проради". Десетак година једна од највећих мистерија фудбала била је како Аргентина, са играчким потенцијалом који има, не оставља све ривала у прашини иза себе. То питање више нико неће постављати након тријумфа који су Albiceleste остварили против Парагваја (6:1) у Консепсиону у полуфиналу Копа Америке...

Како и доликује, тријумф Аргентине дошао је на крилима најбољег фудбалера света. Лионел Меси поново није постигао гол за своју репрезентацију, али је директно учествовао у постизању свих голова, уз три директне асистенције. Серија потеза из другог полувремена, након којих је лопту у мрежу гурнуо Анхел Ди Марија, посебно је била импозантна. Права „месијевска", да тако кажемо.

Први гол за екипу Херарда Мартина постигао је Маркос Рохо, након прекида који је извео Лионел Меси. Други гол је био дело на овом мечу изванредни Хавијер Пасторе. Парагвај, у коме је селектор Рамон Дијаз због повреда морао да направи две измене већ у првом полувремену, успео је да узврати преко Лукаса Бариоса, некада нападача Борусије из Дортмунда.

Међутим, Аргентина је изашла у другом полувремену као фурија. Осим поменутог, Ди Марија је постигао још један погодак, а у стрелце су се уписивали још Серхио Агуеро (његов трећи гол на турниру) и резервиста Гонзало Игуаин.

У суботњем финалу, Аргентина ће покушати да прекине 22 године дуг низ без великог трофеја. Олимпијске игре и Светско првенство за играче до 20 година једноставно се не рачунају. Аргентина је последњи пут освојила Копа Америку 1993. године, када је Меси имао шест година.

У финалу противник ће им бити домаћин Чиле, сам никада шампион на овом турниру, али са најбољом екипом у својој историји. Ипак, вреди нагласити да Аргентина никада није поражена од Чилеа на турниру.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
39° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару