Читај ми!

Пауновић и Рајковић за РТС: Један тим, једно срце!

Гостујући у Дневнику 2 РТС-а, селектор златних "орлића" Вељко Пауновић и најбољи млади голман света Предраг Рајковић рекли су да су јединство и тимски дух који је владао унутар екипе били кључ за велики успех на Новом Зеланду.

Селектор Пауновић је истакао да су тек по повратку у домовину играчи и стручни штаб почели да схватају какав су успех остварили на Мундијалиту.

"Тек постајемо свесни шта смо постигли. Временска и просторна удаљеност од Србије до сада нам није омогућила да схватимо колико ово значи нашем народу. Још једном се захваљујемо на предивном дочеку јуче и на свему што проживљавамо у овим моментима историјског успеха."

Упитан шта је био кључ успеха, селектор Пауновић је рекао: 

"Истакао бих јединство ових момака и начин на који су освојили Светско првенство, и поруку коју су послали управо о јединству и духу, који треба да буде искра како би се искористио сав наш потенцијал за развитак и ренесансу нашег фудбала. Сигуран сам да је овај резултат само један корак у напретку. Ми у ФСС-у ћемо наставити да пружамо подршку овим момцима да достигну свој пун потенцијал, и надам се да ћемо једног дана у земљу донети и пехар намењен европским шампионима", рекао је Пауновић гостујући у спортском блоку Дневника 2 РТС-а.

Предраг Рајковић, који ће највероватније остати у Црвеној звезди до 2017. године, рекао је да му се изласком на балкон испунио сан.

"Ово је испуњење сна. Од малена смо сви гледали дочеке наших кошаркаша, ватерполиста и маштали о том балкону. И ето, са 19 година смо успели да до њега дођемо, и то као прва фудбалска генерација. Заиста смо пресрећни, немам речи којима бих то описао."

И Рајковић је, попут Пауновића, истакао да је главни фактор успеха било јединство.

"Главни фактор успеха је био тимски дух и наш селектор. Он нам је усадио оно 'Један тим – једно срце'".

Иако каже да жели да ужива у овом тренутку, Рајковић је открио шта је следећи циљ ове генерације:

"Следећи циљ је успех са младом репрезентацијом, па онда и са "А" тимом. Надам се да ће много играча из ове генерације заиграти за најбољи државни тим", рекао је сјајни млади голман гостујући на РТС-у.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару