Шапоњић: Да сам цртао не бих могао бољи успех да направим

Омладинци, одушевљени дочеком, још нису свесни шта су постигли на Новом Зеланду. Дајем реч да ћемо и у наредном периоду гинути за Србију, рекао је Иван Шапоњић. Несаломив дух и фантастична атмосфера су нас довели до трофеја, каже Вукашин Јовановић.

Омладински фудбалски репрезентативци Србије Иван Шапоњић и Вукашин Јовановић верују да су освајањем Светског првенства на Новом Зеланду задали задатак наредним генерацијама.

Више од 50.000 навијача дошло је у понедељак да поздрави екипу Вељка Пауновића испред балкона Скупштине града, направивши сјајну атмосферу приликом прославе.

"Дочек је био невероватан и када сам изашао горе и видео толику масу није ми било свеједно. Зажмурио сам и помислио у себи да ли је могуће да ми се све ово дешава са 17 година, да сам цртао не бих могао боље да урадим. Пресрећан сам и захвалио бих се људима који су дошли да нас подрже. Дајем реч да ћемо и у наредном периоду гинути за Србију", рекао је Шапоњић.

Према његовим речима, "орлићи" су и после пораза на старту првенства од Уругваја (1:0) веровали у освајање пехара.

"Сви смо на шампионату били као породица, иако смо поражени на старту од Уругваја, веровали смо да можемо да прођемо тешку групи. Ишли смо корак по корак и све је долазило само по себи. Имали смо огромну жељу, борили смо се за нашу земљу и за све то нас је Бог наградио у продужецима и надокнади времена".

Шапоњић ће предводити наредну генерацију омладинске репрезентације Србије, чији ће селектор највероватније бити Бранислав Николић.

"Даћемо све од себе да генерација 1997 покуша да на неки начин оправда овај успех и одбрани трофеј. Биће тешко, али надамо се најбољем", додао је талентовани нападач Партизана.

Један од најгласнијих на прослави светске титуле био је штопер Вукашин Јовановић, коју је све време имао шајкачу на глави.

"Дисали смо као један и то смо показали вечерас, предвођени стручним штабом. Све је било у невероватном стилу и питање је да ли овакав успех може да се понови. Надам се да ће следећа генерација за две године поново освојити титулу, али на овакав начин мислим да неће ниједна", рекао је Јовановић.

Он је додао да најјаче оружје ове екипе несаломив дух и фантастична атмосфера.

"Били смо сви као један и да није било тако вероватно би попадали већ у првом продужетку. Доказали смо да смо прави момци, да волимо и гинемо за своју земљу. Не бих да звучим препотентно, али слободно могу да кажем да смо задали домаћи задатак наследницима", закључио је дефанзивац Црвене звезде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару