Читај ми!

Дочек шампиона испред Старог двора

Више од 50.000 људи дочекало светске шампионе испред Старог двора у Београду. Селектор Вељко Пауновић и његови изабраници добили овације окупљених грађана. Играњем у финалу против Бразила нам се остварио сан, а јава је да смо победили и да смо светски шампиони, рекао селектор златних "орлића".

Омладинска фудбалска репрезентација свечано је дочекана у Скупштини града Београда, а више од 50.000 грађана је уз песме, бакље, заставе и транспаренте поздравило екипу која је у суботу освојила светско првенство у својој категорији.

Омладинци су рано јутрос допутовали у Београд са Новог Зеланда, на коме је одржано првенство, после чега су се упутили у спортски центар Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови, где их је дочекао председник Томислав Николић.

Играчи су представљени појединачно, а онда су са окупљеним грађанима отпевали химну Србије, песму "Играј и победи", као и песму о Косову.

Селектор омладинаца Вељко Пауновић захвалио је окупљенима на подршци, а његов говор прекидан је повицима "сад си уз'о трофеј, Пауне" и "силов'о си Бразил, Пауне".

"Истрајност ових момака је победила. Сви противници који су били тамо чинили су да будемо бољи. Играњем у финалу против Бразила нам се остварио сан, а јава је да смо победили и да смо светски шампиони", рекао је Пауновић.

Грађанима је пре доласка младих фудбалера приређен змузички програм. Они су почели да се окупљају око два сата пре доласка екипе.

Србија је у финалу после продужетака победила Бразил са 2:1. 

Овако је протекао дочек златних "орлића":

20.36 - Селектор Вељко Пауновић захвалио се нацији на великој подршци током Мундијалита, а онда заједно са осталим репрезентативцима изговорио молитву "Оченаш", коју су "орлићи" користили као својеврсни ритуал пре и после сваког меча.

20.28 - Репрезентативци и стручни штаб отпевали неколико песама, укључујући "Ој, Косово, Косово", "Згазио си Бразил, Немања", "Дајте Бразил да се играмо"...

20.20 - Дечји хор, уз подршку свих присутних, пева химну Србије - "Боже правде"!

20.18 - Последњи од играча изашао је капитен Предраг Рајковић, носећи трофеј светског првака у рукама.

20.14 - Један за другим на балкон излазе и играчи. Публика громогласно поздравља освајаче светског злата, омладинску фудбалску репрезентацију Србије!

20.10 - На терасу Старог двора изашли су чланови стручног штаба. Овације је добио селектор Вељко Пауновић.

19.40 - Испред Старог двора све више народа. Сви жељно ишчекују да поздраве светске шампионе.

19.30 - Музички програм већ је у току, очекује се долазак "орлића".

18.30 - "Орлићи" кренули из Старе Пазове...

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару