Караџић поносан: Успех није случајан

Председник фудбалског савеза Србије Томислав Караџић, поносан је на освојено злато на Светском првенству на Новом Зеланду. Успех није случајан - огроман, мукотрпан рад, улагања... Све ово показује да нисмо бацили новац, јер данас Србија у овим двема селекцијама има такав потенцијал да сам сигуран да ће врло брзо и наша А репрезентација бележити резултате за понос земље, рекао је Караџић.

Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Томислав Караџић поносан је на омладинску репрезентацију, новог првака света, али је и додао да је сигуран да ће врло брзо доћи дани када ће и А селекција бележити резултате којима ће се сви поносити.

"Ово је успех који ће бити тешко поновити. Ништа лепше нашем народу 'златни момци' и стручни стаб нису могли да подаре од освајања првог места. Ова титула је посебно значајна, јер је побеђен велики ривал. Вероватно Бразил има регистрованих играча колико Србија има становника, али кад имате сјајну генерацију, када знате шта хоћете, када се борите до последње секунде, онда и мале земље долазе до оваквог успеха", рекао је Караџић за сајт ФСС-а.

Омладинска фудбалска репрезентација Србије освојила је титулу првака света, пошто је у финалу Светског првенства на Новом Зеланду победила, после продужетака, Бразил са 2:1.

"Као сваки грађанин Србије поносан сам. Желим свима да честитам на великом резултату који, по мом мишљењу, није случајан... Огроман, мукотрпан рад, улагања годинама, изградња спортског центра који је вероватно и основа за резултате млађих селекција. Све ово показује да нисмо бацили новац, јер данас Србија у овим двема селекцијама има такав потенцијал да сам сигуран да ће врло брзо и наша А репрезентација бележити резултате за понос земље. Ти дани долазе", рекао је Караџић.

Селектор А репрезентације Радован Ћурчић навео је да је омладинска селекција на Новом Зеланду направила подвиг.

"Ово је прави подвиг. Свака држава на свету сања да буде шампион света у фудбалу... Ова екипа показала је да је ментално јака, психолошки је штаб са Вељком Пауновићем на челу добро радио. Не сећам се да је неко успео да изађе из четири продужетка као победник. За мене је најјачи утисак да су најбитнију и најтежу утакмицу одиграли најбоље", казао је Ћурчић.

Млада фудбалска репезентација Србије тренутно се такмичи на Европском првенству у Чешкој, а Ћурчић се нада да ће их успех омладинаца посебно мотивисати.

"Неће им бити лако, али и та генерација има карактер", рекао је Ћурчић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару