Вера у боље дане српског фудбала

Зоран Милинковић, тренер Партизана, честитао омладинцима на освајању титуле светског шампиона, и рекао да верује у боље дане српског фудбала. Ништа није немогуће ако имате веру у себе, победнички дух, позитиван амбијент, рекао је прослављени стручњак Бора Милутиновић. Доказали смо да је Србија земља пуна талената, сматра Милован Рајевац. Време ће показати колико је то значајан резултат за наш фудбал, рекао је спортски директор Чукаричког Владимир Матијашевић.

Тренер фудбалера Партизана Зоран Милинковић рекао је да верује у боље дане српског фудбала након што је омладинска репрезентација освојила титулу шампиона света на Новом Зеланду.

"Невероватан успех и предивна ствар за наш фудбал. Од срца честитам селектору, стручном штаби и фудбалерима. Направили су нешто о чему ће се годинама причати, што ће много година живети... Показали су да су наш понос, а сви ми овде смо то емотивно доживели и преживели. Шта рећи осим - браво за шампионе света", рекао је Милинковић, објављено је на сајту клуба.

Милинковић је изразио наду да ће ова титула шампиона света помоћи српском фудбалу да крене узлазном путањом.

"Други су системи у питању, али су деца показала једну много добру ствар везану за менталитет нашег народа, а то је да смо по ко зна који доказали да кад нас сви отпишу, ми се дигнемо као феникс из пепела. Верујем у боље дане српског фудбала, да ће ова деца стасати и многи од њих постати озбиљни играчи и А репрезентативци", казао је Милинковић.

Црно-бели се тренутно налазе на припремама на Тари, а данас их је посетио и српски фудбалски стручњак Бора Милутиновић. Он је честитао играчима, стучном штабу и свима који су били око репрезентације на том великом успеху.

"Диван је осећај доживети ово што су наши младићи остварили освајањем титуле првака света. Показали су да ако имају веру у себе, победнички дух, направе око себе позитиван амбијент, онда ништа није немогуће", рекао је Милутиновић.

Он је додао да репрезентација Србије до 20 година треба да буде пример свим генерацијама да све може да се постигне ако постоји добар план, ако се пуно ради и тренира и ако постоји добар амбијент око тима.

"После старта првенства, које није било најповољније по њих, момци су успели да се издигну и превазиђу све препреке и постигну историјски успех, који ће помоћи генерацијама које долазе. Све је могуће, само ако човек верује и довољно то жели", казао је Милутиновић.

Још један прослављени српски тренер, Милован Рајевац, рекао је да су момци ушли у историју српског фудбала и да су заслужено су освојили златну медаљу.

Он је истакао да је садашња генерација "орлића" на правом путу да направи добре резултате и у А тиму.

"Родила се талентована генерација, доказали смо да је Србија земља пуна талената. Надам се да ће наставити континуитет освајања медаље", рекао је Рајевац.

Бивши тренер Партизана Љубиша Тумбаковић рекао је да екипа има менталитет, који није својствен овом региону.

"Направили су велики успех, а све то је рефлексија одличне атмосфере и посвећености. Пауновић је дао велики задатак колегама, његова улога је немерљива, иако највеће заслуге припадају играчима", рекао је Тумбаковић.

Тренер Чукаричког Владан Милојевић верује да су пред српским фудбалом бољи дани.

"Момци су показали да су заслужено на врху, Пауновић је урадио велики посао и честитам му на томе. Србија има будућност и време је за уживање. Потребно је сада бити паметан, како би ти момци наставили са одличним резултатима у будућности", поручио је Милојевић.

Милојевић је рекао да му је драго што је нападач Чукаричког Станиша Мандић, стрелац првог гола у финалу, одличним играма на првенству показао да је велики таленат.

"Поносни смо сви ми у клубу, то је потврда његовог рада после одличне сезоне и освајања Купа. Он је прототип савременог фудбалера и пред њим је лепа будућност. Његове партије и голови нису случајност", рекао је Милојевић.

Спортски директор Чукаричког Владимир Матијашевић каже да ће време показати колико је ово значајан резултат за српски фудбал, али каже да постоји велика одговорност свих људи у српском фудбалу, како би се ова сјајна генерација усмерила на одговарајући начин. 

"Да је српски фудбал с једним од највећих потенцијала у свету и Европи још једном смо видели по резултату на Новом Зеланду. Најмање што можемо да кажемо сви заједно у овом тренутку јесте - браво, свака част, поносни смо за све што сте урадили на светском шампионату", рекао је Матијашевић за сајт клуба.

"Морам да истакнем да је велико задовољство што је у националом тиму момак из нашег клуба, Станиша Мандић, али не бих да заборавим ни тренера Николу Лепосавића. Они су још једна потврда да се у Чукаричком ради професионално и на највишем могућем нивоу", закључио је спортски директор екипе с Бановог брда.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару