Читај ми!

Додић: Чеси пребацују притисак, нема фаворита!

Селектор младе фудбалске репрезентације Србије Младен Додић рекао је да на првенству Европе у Чешкој нема фаворита и да очекује још један тежак меч против селекције домаћина.

Србија је на премијери одиграла нерешено са Немачком (1:1), док је Чешка изгубила од Данске са 2:1.

"Очекујем да овог пута наш ривал има још јачу подршку са трибина. Морамо одолети том притиску. Из чешког табора сада се свесно пребацује притисак на нашу страну додељивањем улоге фаворита. Прво коло овог шампионата, међутим, показало је да фаворита нема. Свако може сваког да победи и очекујем да се тако настави", рекао је Додић за сајт ФСС.

Анализирајући чешки тим, Додић је рекао да је приметно да домаћин првенства није прошао кроз квалификације.

"Они су играли пријатељске утакмице и имали шансу да се баве детаљима. То је с једне стране предност, с друге мана. Евидентно је да су много радили на прекидима, агресивни су у завршници. Ми смо напредовали кроз такмичење, кроз захтевне квалификације и бараж двомеч", објаснио је Додић.

Он се затим осврнуо на резултате које ове године постижу младе репрезентативне селекције Србије.

"Подсетићу вас да је пре две године, у Литванији, наша репрезентација испод 19 година била првак Европе. Имамо јединствену прилику да сутра ујутру постанемо и прваци света. Пласман на ЕП у Чешкој, међу осам најбољих европских селекција такође је велики успех. У младим селекцијама постижемо добре резултате, а сигуран сам да ће и А тим у периоду пред нама бити на нивоу који очекујемо. Омладинци су већ наши 'златни момци'. А против Бразила нека и докажу да су најбољи. Они су свакако блистава будућност нашег фудбала", рекао је Додић.

Репрезентативац Горан Чаушић поновио је да је екипа задовољна ремијем против Немачке, која је можда и најбоља селекција на турниру.

"Домаћин јесте изгубио утакмцу у првом колу, па је дуел против наше репрезентације за Чешку 'бити или не бити', ипак не очекујем да срљају. Играће паметно, сигурно. Знамо које су им слабости, победом смо корак ближе полуфиналу", рекао је Чаушић.

Утакмица другог кола А групе ЕП за младе између Чешке и Србије игра се у суботу од 18 сати на стадиону Летна.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. јул 2024.
39° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару