Удовичић: У наредне две године приватизација клубова

Министар Омладине и спорта Вања Удовичић, рекао је да ће се у наредне две године спровести приватизација спортских клубова у Србији, али је рекао да тај процес неће бити лак.

У наредне две године требало би да буде решена приватизација спортских клубова у Србији, изјавио је министар омадине и спорта Вања Удовичић.

Удовичић је новинарима после Форума "Заштита етичких принципа и интегритета савременог спорта", који је организовао Танјуг уз сарадњу са Министарством омладине и спорта, рекао да процес приватизације српских клубова неће бити лако спроведен, а да је први корак ка томе нови закон о спорту.

"Прво мора да се евидентира чиме све располажу клубови, па онда да се крене у приватизацију", истакао је Удовичић, који је додао да је одговорност за приватизацију у овој области преузело Министарство привреде.

Он је рекао да спортске клубове очекује неки вид приватизације - својинска трансформација, промена правног облика...

Удовичић: Више има кладионица него образовних институција

Удовичић је, говорећи о младима, упозорио да се велики број деце клади, истакавши да треба да забрине утицај кладионица на младе. Удовичић је најавио да ће министарство радити на уређивању те области укључујући и интернет клађење.

"Више има кладионица од институција које се баве едукацијом", рекао је Удовичић.

Он је подсетио да је Уефа упозорила да у српском фудбалу има намештања утакмица и рекао да ће то министарство ступити у контакт са организијом, која је скренула пажњу на тај проблем и додао да раније није било индикација да је у Србији то изражено.

Према његовим речима, Законом о спорту предвиђење су казнене одредбе које прате Закон о кривичним делима и које су, навео је, изузетно строге.

"Дуги судски процеси су оно што смо видели као неефикасност", рекао је Удовичић наводећи пример Велике Британије где починилац у року од 24 сата бива процесуиран.

Он је нагласио да ће се у наредном периоду ући у измене и допуне закона како би се то побољшало.

Удовичић је подвукао да је у Бриселу скренуо посебну пажњу на успон насиља у српском спорту.

Воља за решавање проблема није само на власти него и на моралу сваког спортсите и клуба јер, како је рекао, клубови организују намештање утакмица како би надоместили мањак финансијских средстава.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 28. јун 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару