Читај ми!

Матић: Да победимо Данску како знамо и умемо

Фудбалер Челсија Немања Матић изјавио је да ће репрезентација Србије имати добре шансе да се пласира на Европско првенство у Француској, ако победи Данску у Копенхагену.

"Ако победимо у Копенхагену, имамо добре шансе да се пласирамо на првенство Европе у Француској. Биће нам јако тешко, али морамо да победимо како знамо и умемо. Они су фаворити, а ми морамо да искористимо сваку шансу која нам се укаже. Морамо да будемо стрпљиви свих 90 минута у Данској, јер евидентно је да не мењају начин игре и кад имају резултатски минус", рекао је Матић за сајт ФСС-а.

Он се осврнуо на успех репрезентације Србије испод 20 година која је победом над Мађарском (2:1) обезбедила пласман у четвртфинале Светског првенства на Новом Зеланду.

"Баш сам се обрадовао кад сам се пробудио и сазнао да смо победили Мађарску. Видим по резултату да је било тешко. Чуо сам касније и коментаре. Сви једва чекамо следећу утакмицу. Пожелео сам им пред пут да се врате са медаљом. Остајем при истој жељи и даље", додао је Матић.

Провотимац Челсија није желео никога да истиче у тиму селектора Вељка Пауновића.

"Најбитније је да науче да побеђују и да нам помогну чим нам се придруже. Треба само да се има у виду да А репрезентација игра под много већим притиском. Осетиће и они то за коју годину. Имају заиста добрих играча и срећан сам кад видим да имамо будућност", рекао је Матић.

Очекивања пред утакмицу са Данском у Копенхагену изнео је и штопер Фрајбурга Стефан Митровић.

"Свесни смо обавезе с којом путујемо у Копенхаген. У доброј атмосфери припремамо се за то гостовање и надам се освајању три бода", рекао је Митровић.

Митровић је ставио тачку на дуел који је имао на тренингу са Александром Коларовим, који је у делу јавности предимензиониран.

"Подигла се заиста велика и непотребна тензија. После безазленог дуела, дошло је до конфликта, који је готово уобичајен на тренинзима у свакој екипи. Жао ми је само што није остао међу нама. Најважније је да после тог догађаја имамо још бољи однос", рекао је Митровић.

Утакмица између Данске и Србије игра се у суботу, 13. јуна, од 20.45 сати у Копенхагену.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару