Читај ми!

Србија боља од Азербејџана, два гола Ивановића

У последњој провери пред дуел са Данском у квалификацијама за Европско првенство, репрезентација Србије убедљиво је савладала Азербејџан са 4:1. Бане Ивановић постигао два гола, Адем Љајић и Лазар Марковић по један.

Репрезентација Србије победила је у Санкт Пелтену селекцију Азербејџана са 4:1 у пријатељском мечу.

Голове за Србију постигли су Бранислав Ивановић у 10. и 36. минуту, Адем Љајић у 55. и Лазар Марковић у 89. минуту, док је стрелац јединог гола за Азербејџан био Димитриј Назаров у 39. минуту.

Србија је од почетка меча кренула агресивно ка голу Азербејџана, па је повела већ у 10. минуту. Корнер са леве стране извео је Александар Коларов, а најбољи у скоку био је Ивановић, који је са петерца послао главом лепту иза леђа Камрана Агајева.

Изабраници Радована Ћурчича су након тог гола имали још неколико прилика, али су уместо са већом предношћу на полувреме отишли нерешеним резултатом. Екипа Роберта Просинечког изједначила је преко Димитрија Назарова, који је у 39. минуту савладао Жељка Бркића лепим ударцем са више од 20 метара.

Са готово идентичне позиције одакле је Назаров погодио, у 55. минуту шутирао је и погодио и Адем Љајић за нову предност Србије. Био је то Љајићев први гол за национални тим.

На 3:1 повисио је у 63. минуту Ивановић својим другим поготком на мечу. Капитен Србије се поново најбоље снашао после корнера и искористио кратко додавање Матије Настасића испред гола Азербејџана.

Коначан резултат поставио је Лазар Марковић минут пре краја меча ударцем са ивице шеснаестерца.

Репрезентација Србије 13. јуна у Копенхагену игра можда и одлучујући меч квалификација за Европско првенство против Данске.

Србија је после четири одиграна кола на четвртом месту на табели Групе И квалификација са само једним освојеним бодом и има мале шансе да се пласира на Европско првенство у Француској 2016. године.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару