Читај ми!

Пауновић: Поносан сам на овај историјски успех

Селектор омладинске репрезентације Србије Вељко Пауновић рекао је да је поносан на екипу после победе над Мексиком и пласмана у осмину финала Светског првенства на Новом Зеланду. Фудбалери Србије: Подижемо форму, али не желимо еуфорију!

Омладинци Србије победили су селекцију Мексика головима Немање Максимовића у 2. и Андрије Живковића у 42. минуту, после чега су првог места Д групе отишли у наредну фазу.

"Пресрећан сам, наравно. Ово је велики, историјски успех за наш фудбал, успевамо да се представимо целом свету на прави начин. Показали смо да Србија има све особине озбиљне репрезентације, да овај тим има карактер, победницки менталитет, да може да истраје до краја и игра врхунски фудбал. Поносан сам на играче и стручни штаб, свима се пуно захваљујем, јер свако даје од себе оно најбоље. Ово је велика победа за цео наш народ и нашу државу", рекао је Пауновић за сајт ФСС.

Према његовим речима и после пораза на премијери од Уругваја (1:0) веровао је у пласман у осмину финала са првог места.

"Чинило се невероватно да можемо да завршимо први у "групи смрти", нарочито после несрећног пораза од Уругваја, али ми смо и тада веровали. Говорио сам играчима да ће се све вратити кад буде најпотребније. Издигли смо се изнад проблема, направили велики повратак и сада идемо даље".

Пауновић је истакао да га тренутно не занима противник у нокаут фази, након што тим чека расплет у Е и Ф групи.

"Желимо да уживамо у овом великом тренутку, као што се надамо да и цела Србија ужива", истиче селектор "орлића".

Он је прокоментарисао одлучујућу утакмицу са Мексиком.

"Коначно се и нама "посрећило" да отворимо утакмицу на најбољи нацин, прелепом акцијом и голом Максимовића. Мексико је веома добра и упорна екипа, нису одустајали до краја, у другом полувремену су вршили жесток притисак, али смо одолели и показали зрелост у сваком погледу. Издржали смо и да не примимо гол, што је велика ствар. Ово је велики дан за све нас".

Омладинци Србије ће против ривала у осмини финала играти у Данедину, где су провели прву фазу, што радује Пауновића.

"Драго нам је šто остајемо овде, народ је диван, људи нас воле, а имаћемо и вишšе времена да се одморимо, јер нећемо путовати. Захвалио бих свим Србима који су дошšли да нас бодрžе, такође и грађанима Данејдина који су били уз нас. Сигуран сам да и они деле наšшу срећу", закључио је Пауновић.

Капитен "Орлића" Предраг Рајковић истиче да су сви пођеднако заслужни за успех.

"Први пут играмо на оваквом такмицењу и први смо у групи, са три изузетно тешка противника. Мексико је био огромно искушење, опасни су са свих страна, али наша екипа је деловала беспрекорно, без слабог места. Задовољство је бити капитен овако сјајним момцима", рекао је Рајковић.

Фудбалер Партизана Андрија Живковић, који је постигао фантастичан гол из слободног ударца, поручио је да не жели еуфорију.

"Велика победа, велики резултат за нас. Да је било среће требали смо све три утакмице да добијемо, али слатко је и овако. Код поготка сам видео да су лошије поставили живи зид, а и голман је био слабо постављен, тако да ми је био циљ само да погодим преко "зида" и у томе сам успео. Савладали смо сјајног противника, али је Србија још боља. Идемо даље, без еуфорије", јасан је Живковић.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару