Читај ми!

Млади фудбалери Србије у осмини финала СП

Головима Немање Максимовића у 2. и Андрије Живковића у 43. минуту репрезентација Србије је у Данедину савладала Мексико са 2:0 (2:0) и пласирала се у осмину финала Светског првенства за фудбалере до 20 година.

Ангажована и веома борбена игра српским репрезентативцима је донела предност већ у 2. минуту, када је Максимовић одлично реаговао после асистенције Милинковић-Савића.

Агресивношћу на средини терена изабраници Вељка Пауновића "отупили" су оштрицу напада противничког тима и без проблема контролисали и игру и резултат. Здјелар, Максимовић, Гаћиновић и Живковић константно су вршили притисак на лопту, тако да су Мексиканци само повремено успевали да се приближе голу Предрага Рајковића.

Победом над Мексиком репрезентација Србије је заузела прво место у групи Д са шест бодова. Следе Уругвај и Мали са по четири, док је последњепласирани Мексико освојио три бода и тако завршио учешће на Светском првенству.

Изабраници Вељка Пауновића ће наредну утакмицу играти 10. јуна, а ко ће им бити противник знаће се после расплета у групама Е и Ф.

Утакмица Србија–Мексико одиграна је на стадиону Ораго пред око 12.500 гледалаца, а судио је Бразилац Рикардо Маркез.

Истина, у другој половини првог полувремена мало су се ослободили тог притиска, али не толико да би озбиљније угрозили резултат који је српску репрезентацију водио у осмину финала.

Пред сам крај полувремена пред казненим простором Мексиканаца срушен је Станиша Мандић а слободан ударац извео је Андрија Живковић и сјајним ударцем поставио коначан резултат утакмице.

Рутинском игром у наставку утакмице тај резултат је сачуван и српски фудбалери су изборили пласман међу 16 најбољих на Светском првенству, на којем учествују 24 репрезентације подељене у шест група.

У осмини финала играће по две првопласиране из сваке групе и четири најбоља трећепласирана тима.

Србијa: Рaјкoвић – Гaјић, Вељкoвић, Бaбић, Aнтoнoв – Здјелaр, Мaксимoвић, С. Милинкoвић (oд 86. мин. Грујић) – Aн. Живкoвић, Гaћинoвић (oд 79. мин. Јoвaнoвић) – Мaндић (oд 64. мин. Шaпoњић) Кaпитен: Предрaг Рaјкoвић, селектoр: Вељкo Пaунoвић.

Мексикo: Гoнзaлерс, К. Гутирез, Гoнзaлес, Гузмaн, E. Гутирез, Лoзaнo, Мaртинез (oд 46. мин. Дијaз), Рaмирез (oд 55. мин. Лaинез), Aреoлa, Aгире, Пинедa (oд 46. мин. Мaркез).

Коначни поредак у групи Д изгледа овако:

1. Србија 3 2 0 1 4:1 6
2. Уругвај 3 1 1 1 3:3 4
3. Мали 3 1 1 1 3:3 4
4. Мексико 3 1 0 2 2:5 4

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару