Читај ми!

Вратили смо се због трофеја

Нови фудбалери Црвене звезде Александар Луковић и Душан Анђелковић рекли су да су се вратили у тај клуб са жељом да освајају нове трофеје, али и помогну млађим играчима и клубу у тешком периоду.

Искусни дефанзивци и кумови – Александар Луковић и Душан Анђелковић поново ће играти у црвено-белом дресу, са жељом да освоје трофеје.

"У овом клубу сам практично поникао и провео своје најлепше и најбоље године у каријери. Вратио сам се да помогнем млађима и да направимо добре резултате. Звезда је од мене направила човека и играча, и морам да помогнем сада кад је тешко", рекао је Луковић на представљању на Стадиону "Рајко Митић".

Луковић је потписао уговор на две и по године, а, како је рекао, повратак у Звезду је логичан корак.

"Волео бих да овде завршим каријеру, али у фудбалу се никад не зна. Није било реално да се вратим у неколико претходних прелазних рокова, било би боље да сам се летос вратио, али имао сам друге идеје. Свакако да сам ја изгубио, јер шест месеци нисам играо", нагласио је Луковић и додао да се још у октобру договорио са челницима клуба о повратку у Звезду.

Према његовим речима, најбитније је да тренер Ненад Лалатовић од самог почетка припрема, 8. јануара, има на располагању све играче.

"То је битно сваком тренеру. Уз добро обављене припреме, Звезда ће изгледати много боље него јесенас. Имамо шест бодова заостатка, али гледамо само себе и пробаћемо да добијемо свих 15 утакмица, иако ће то бити врло тешко", рекао је Луковић, који је за репрезентацију Србије одиграо 28 утакмица.

Он је прошлу полусезону тренирао са Звездом и за то време је, како је рекао, добро упознао екипу па ће учинити све да саиграчима помогне – радом, саветима и залагањем.

Досадашњи фудбалер Краснодара Душан Анђелковић, који је потписао уговор на годину и по дана, рекао је да је срећан због повратка у Звезду.

"Звезда је највећи клуб на овим просторима и највећи је мотив играти за њу. Желим да пружим добре партије и освојим трофеје. Како ћу да играм – показаће терен, то је једино мерило, али свакако да сам много искуснији јер сам претходних пет година играо стандардно у Русији", рекао је Анђелковић.

Додао је да су за Звезду најбитније прве утакмице, на почетку сезоне. "Немогуће је одиграти 15 утакмица без кикса, али је много битно да победимо у прве три-четири и себи и свима покажемо да можемо. После тога је све могуће. Нико од нас не би био овде да не верује да не може да се стигне шест бодова заостатка", рекао је Анђелковић.

Функционер Црвене звезде Блажо Раосављевић истакао је да није постојао бољи начин да се заврши календарска година него доласком Луковића и Анђелковића.

Раосављевић је навео да ће клуб на време завршити све административне послове и најавио нове доласке, али и одласке.

"Има наговештаја да ће неки играчи отићи, али за сада нема ништа конкретно. Што се тиче долазака, у завршној фази преговора смо са (Џошом) Паркером из Домжала, док смо почели преговоре око доласка (Фуада) Саламија", рекао је Раосављевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 25. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару